Συνεχης ενημερωση
Κατέθεσαν στη Βουλή πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φθάσαμε (λέει..), σε χρεοκοπία το 2010. Καλά να πάθουμε. Τέτοιο δούλεμα μας χρειάζεται.
Και ποιοι είναι αυτοί, θα μου πείτε, που κατέθεσαν αυτή την πρόταση γελιοποίησης του λαού σε μια Βουλή που η σαγιονάρα έχει τον πρώτο λόγο και η ανοησία πάει σύννεφο, αλλά το βουλώνουμε, αναγκαστικά, γιατί είναι τεράστια η ευθύνη μας μιας και εμείς είμαστε που τη γεμίσαμε ανεπάγγελτους, με πρώτο τους επάγγελμα βουλευτής ή υπουργός!!.
Σημασία δεν έχει, σε καμία περίπτωση, ούτε η προέλευση της πρότασης ούτε και η τύχη της.
Θα κλωθογυρίζει ανάμεσα σε πρόσωπα που αδιαφόρησαν και για το πώς ο ελληνικός λαός έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του στη μεταπολίτευση...
Γιατί αυτή είναι η αλήθεια που μας έφερε τη χρεοκοπία. Τα τραγικά λάθη του ελληνικού λαού να παραδώσει τις τύχες του και τα πιστεύω του -όλα τα πιστεύω του-, μέχρι και στο λιανεμπόριο της πολιτικής και των πολιτικών του ψεύδους, του διχασμού και της χαμηλού επιπέδου πελατειακής σχέσης.
Και δεν ήταν μόνο τα πιστεύω του. Παρέδωσε και τις περιουσίες του. Και τα λιγοστά κέρδη του.
Μέχρι και το υστέρημά του, από κάθε μορφής επαγγελματικό του αγώνα, έδωσε να το διαχειρισθούν κυβερνήσεις πολιτικά κόμματα και κομματίδια, που, με πλήρη συνείδηση έως και πολιτική σκοπιμότητα, τετραπλασίασαν το χρέος της χώρας, για να έχουν αυτά που τους χρειάζονται να ζήσουν οι ίδιοι και να θρέψουν τον κομματικό τους στρατό. Τον στρατό κάθε πολιτικής παράταξης.
Άχρηστο κομματικό στρατό, στοιβαγμένο κυριολεκτικά στα "στρατόπεδα" της γενικής κυβέρνησης και των ΔΕΚΟ.
Και για το περίσσευμα..., χρειάστηκε να αποζημιωθούν (με τα τεράστια κονδύλια της κρατικοποίησης) ελληνικοί και ξένοι (ζημιογόνοι και μη βιώσιμοι -μετά την ένταξη στην ΕΟΚ και την παγκοσμιοποίηση-) ιδιωτικοί όμιλοι, Τράπεζες, ξενοδοχεία και ορυχεία, μεταλλευτικές, μεταλλουργικές και συγκοινωνιακές εκμεταλλεύσεις για να "στρατοπεδεύσουν".
Είναι οι κάπου 700.000 που "τακτοποίησαν" (μέσα σε 40 χρόνια) κόμματα εξουσίας, παρατάξεις και δεκανίκια κομμάτων προκειμένου να αποκτήσουν τον ικανό αριθμό ψηφοφόρων για να εναλλάσσονται στην εξουσία ή να "τσοντάρονται" σε λειψές, από τις εκλογές, κυβερνήσεις.
Και από τους διορισμούς και τους περίπου 4.000, επίσης άχρηστους Οργανισμούς, κρατικές υπηρεσίες και μόνιμες κρατικές Επιτροπές, άγνωστης αξίας και υπηρεσίας στα τσάμπα δανεικά και στα αγύριστα λεφτά σχεδόν χρεοκοπημένων κρατικών Τραπεζών.
Δανεικά προς κάθε κατεύθυνση. Από τις κομματικές κλαδικές ομάδες μέχρι τους ελεγχόμενους κομματικά Συνεταιρισμούς ή τις χωρίς επιστροφή επιδοτήσεις, με καταχρήσεις από Κοινοτικά λεφτά, στις κρατικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες (που έσβηναν η μία μετά την άλλη) ή έπεφταν από το επίπεδο του Οργανισμού, σε μέγεθος γραφείου (μετά από ξεφωνητά των δανειστών) χωρίς συρρικνώσεις όμως στους διορισμένους από το κόμμα. Στο κάτω - κάτω αντικείμενο δουλειάς δεν είχε κανείς.
Το 2008, που ο λαός κατάλαβε με ποιο τρόπο έβγαλε τα μάτια του ήταν αργά.
Ήταν αργά όταν κατάλαβε και πως δεν είναι δυνατόν μια πάμπτωχη χώρα, όπως η Ελλάδα, να έχει πλούσιους κατοίκους, το 80% των οποίων κέρδιζε ό,τι κέρδιζε, μόνο από τη σχέση του με το κράτος ή τα τσάμπα δανεικά και όχι από την παρουσία του και την παραγωγικότητά του στην ιδιωτική οικονομία.
Ήταν αργά, γιατί τότε ήθελε δεν ήθελε παραδόθηκε όμηρος και ο ίδιος και η χώρα (με σωρηδόν υποθήκες), στα χέρια των δανειστών του, με αντιπαροχή τη δοκιμασία του (εκεί κατέληξε η δοκιμή του) ανάμεσα στις επόμενες πολιτικές φουρνιές. Της ίδιας όμως πολιτικής πάστας με άλλα χρώματα, άλλα συνθήματα και πιο βροντερές ντουντούκες...
Δικαίωμα μας είναι βέβαια να κεφαλαιοποιήσουμε στα πεπραγμένα της μεταπολίτευσης τις συγκυρίες 1-2 δεκαετιών, που μας ευνόησαν και μας οδήγησαν (ακόμη και πριν την ώρα μας) στην Ε.Ε. και στο ευρώ. Το μεταπολιτευτικό παραμύθι δεν αλλάζει. Αναζητώντας όμως λόγους για τη γενική, από τότε ως σήμερα, χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα ανατρέψουμε σελίδες της εποχής εκείνης, όπου ο λαός έχτιζε την "σοσιαλμανία" του, την "αλλαγή" του και την ψευτοσοβιετία του εκεί που έφτυναν με αηδία και οι πιο κοντινοί μας γείτονες. Αυτοί που σήμερα, ως σύγχρονες οικονομίες μας παραδίδουν και μαθήματα καπιταλιστικής ανάπτυξης.
-
17:49 Σακελλαροπούλου για ορκωμοσία Μπάιντεν: Είμαι βέβαιη ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα καταστούν ακόμη πιο ισχυρές
-
17:48 Εκκενώνεται το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ λόγω απειλής για βόμβα
-
17:46 Η Τουρκία θέλει να σπάσει την (αυτο)απομόνωσή της
-
17:45 ΗΠΑ: Στο Καπιτώλιο για την ορκωμοσία τους έφτασαν ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις
-
17:39 Αυστρία: Παρήγγειλε 3,8 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου των Pfizer/Biontech
-
17:37 Βαρβάρα Φύτρου: Το τραγικό πρόσωπο της τραγωδίας στο Μάτι ζήτησε σήμερα δικαίωση από τον ανακριτή
-
17:30 Κορονοϊός: 516 νέα κρούσματα και 27 θάνατοι - 300 συνολικά οι διασωληνωμένοι
-
17:29 Παρουσιάστηκε η Μελέτη Βιωσιμότητας του κτήματος Τατοΐου
-
17:25 Σταθεροποιητικά και επιφυλακτικά το Χρηματιστήριο
-
17:24 Πορτογαλία: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, καταγράφησαν 14.647 σε 24 ώρες
-
Η Τουρκία δεν πρόκειται να επιστρέψει...
-
Καλόγριες των Καλαβρύτων, δεν θέλουν το φως μας!!
-
Η συγγνώμη που δεν ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
-
Ο Τραμπ θα μπορούσε άνετα να είχε κερδίσει
-
Τραπεζική αφύπνιση
-
Ο Μπάιντεν "κληρονομεί" τη χειρότερη οικονομία στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ
-
Από εβδομάδα οι πληρωμές για Επιστρεπτέα 5 και επίδομα θέρμανσης
-
Πώς κινήθηκε ο τζίρος των καταστημάτων τις δύο πρώτες μέρες των εκπτώσεων
-
Υπόθεση Μπεκατώρου: Η "χυδαιότητα" δεν παραγράφεται – Η διπλή έρευνα για να σπάσει ο κύκλος της σιωπής
-
Ο Τραμπ αποχώρησε οριστικά από τον Λευκό Οίκο - "Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο", δήλωσε
-
Η Τουρκία δεν πρόκειται να επιστρέψει... (124)
-
Μ. Χρυσοχοΐδης: Χωρίς πυροβόλα όπλα οι αστυνομικοί στα πανεπιστήμια (44)
-
ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι θάνατοι στην Ελλάδα στις πρώτες 49 εβδομάδες του 2020 (32)
-
Καλόγριες των Καλαβρύτων, δεν θέλουν το φως μας!! (28)
-
Ο Μπάιντεν "κληρονομεί" τη χειρότερη οικονομία στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ (23)
-
Η συγγνώμη που δεν ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (16)
-
Μπορεί ένα DNA τεστ να αλλάξει την καταναλωτική συμπεριφορά στο λιανεμπόριο; (14)
-
Fitch Solutions: Στο 5% η ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος - Καμία ανησυχία για το χρέος, σημαντικό όπλο το Ταμείο Ανάκαμψης (12)
-
Υπόθεση Μπεκατώρου: Η "χυδαιότητα" δεν παραγράφεται – Η διπλή έρευνα για να σπάσει ο κύκλος της σιωπής (10)
-
Επιφυλάξεις από τους πρυτάνεις για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
