Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιαν-2016 00:03

  Βάφτισαν τα κλοπιμαία πλεόνασμα!!!

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Να τα πεις στον μονίμως ψευδόμενο Τσίπρα, άδικος κόπος.  Να τα πεις στον Τσακαλώτο, χάνεις τα λόγια σου. Να τα πεις στον διατεταγμένο φορομπήχτη Αλεξιάδη, επίσης. Ποιο πλεόνασμα βρε θεομπαίχτες!!! Με κλοπιμαία 5,7 δισ. από πληρωμές και ΦΠΑ σε επιχειρήσεις (που δεν θα τα γυρίσετε) σερβίρετε στους ιθαγενείς πρωτογενές πλεόνασμα 702,4 εκατ. το 2015; 

  Ντροπή σας. Το αριστερό κράτος-πατερούλης δίνει λεφτά για να κάνει στο Εθνικό Θέατρο ήρωα τον επαγγελματία δολοφόνο Ξηρό όταν χρωστάει 5,7 δισ. ευρώ  σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, γνωρίζοντας πολύ καλά πως  (λόγω capital controls και έλλειψη ρευστότητας) θα βγουν στον δρόμο άλλοι 350.000 εργαζόμενοι μέσα στο 2016. 

  Αλλά ο πρωθυπουργός του κράτους – μπαταχτσή Αλέξης Τσίπρας αναγγέλλει στους συντρόφους ιθαγενείς χορούς και νταούλια στο Σύνταγμα για να χαιρετήσουν πλεόνασμα 0,4 % στο ΑΕΠ του 2015, καλωσορίζοντας έτσι την ανάπτυξη του 2016!!! 

  Το αριστερό κράτος-πατερούλης κλείνει την Eldorado Gold και βγάζει στο δρόμο 2.000 εργαζόμενους της Χαλκιδικής (με πρόσχημα περιβαλλοντικούς λόγους) όταν με το κλείσιμο της εταιρείας θα "τσεπώσει" τα 51.500.000 ευρώ που χρωστάει από επιστροφές ΦΠΑ ανάμεσα στα 700.000.000 ευρώ που έχει φεσώσει εκατοντάδες επιχειρήσεις γνωρίζοντας ότι έτσι θα κλείσουν!!!  

  Και μην μου πείτε ότι αυτά τα διεκδικούν διοικητικά οι Επιχειρήσεις, γιατί θα είστε ενσυνείδητοι ψεύτες. 

  Το ελληνικό κράτος θα χαλάσει τον κόσμο να φάει των λεφτά των ιδιωτικών επιχειρήσεων, ανοίγοντας δικαστικά σήριαλ τουλάχιστον μιας 10ετίας. Και αν δικαιωθούν τελικά οι ιδιώτες επενδυτές...

  Δείτε μια εικόνα της κατάντιας της ελληνικής πολιτείας που έχει το θράσος να προσκαλεί και επενδυτές να φέρουν κεφάλαια. 

  Ο πρωθυπουργός του κράτους - μπαταχτσή μιλάει για πρωτογενές πλεόνασμα 702,4 εκατ. ευρώ το 2015 (αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο Capital.gr της συναδέλφου κ. Δήμητρας Καδδά) και προκλητικότατα στρατολογεί πάνω από 5.000 αφισοκολλητές με 2.500 ευρώ τον μήνα για να φυλάνε (λέει) τα μυστικά του κόμματος...

  Το αριστερό κράτος - πατερούλης χρωστάει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις 5 δισ. ευρώ (από τα 5,7 δισ. ευρώ) σε κρατικές προμήθειες φαρμάκων, νοσοκομειακού υλικού, υλικών αμύνης, έργα των Δήμων και άλλων κρατικών υπηρεσιών όταν (λόγω και αυτών των χρεών) άλλες 60.000 παραγωγικές επιχειρήσεις οδηγούνται σε κλείσιμο.  

  Το αριστερό κράτος-πατερούλης ενώ βλέπει τις εξαγωγές να μειώνονται ανησυχητικά (επειδή και το ενεργειακό κόστος είναι κατά 40% ακριβότερο -σε όλη την Ευρώπη- λόγω της επιμονής μας σε κρατικά μονοπώλια) προσθέτει στις επιχειρήσεις αυτές και χρέη 700 εκατ. ευρώ από επιστροφές φόρων. 

  Ο πρωθυπουργός του κράτους - μπαταχτσή Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται  ανάπτυξη μέσα στο 2016 όταν το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής βλέπει ότι "...η περαιτέρω αύξηση των συντελεστών φορολόγησης και η συχνή μεταβολή τους θα λειτουργεί ιδιαιτέρως στρεβλωτικά και ως εμπόδιο στην ανάπτυξη..." .

  Με αυτό το ρεπερτόριο ξεκινάει το καθεστώς την προπαγάνδα του για την οικονομία μέσα στο 2016.

  Και ο αντίλογός του για τα φέσια των 5,7 δισ. ευρώ προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι η γνωστή αριστερή μπουρδολογία.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε πρώτη φορά. Τα φέσια τα δημιούργησαν οι άλλοι και εμείς τα κληρονομήσαμε. 

  Έλα όμως που δεν είναι έτσι. Το κράτος - μπαταχτσής όντως φεσώνει ιλιγγιωδώς την αγορά από το 2008. Τα χρέη έφθασαν μέχρι το 10 δισ. ευρώ το 2013. Αλλά το 2014 είχαν προοδευτική ετήσια μείωση με προοπτική να εξαλειφθούν το 2015-2016. 

  Η πρώτη φορά αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε τα συγκεκριμένα χρέη (σε φάρμακα και άλλες προμήθειες) στα 3 δισ ευρώ και τα έφθασε στα 5,7 δισ. μέσα σε ένα χρόνο!!! 

  Και δεν θα τα επιστρέψει γιατί και ο προϋπολογισμός του 2016 εμφανίζεται με σοβαρότατες τρύπες. Άρα πρόκειται για κλοπιμαία. 

  Εκτός όμως τούτου, μέχρι το 2015 όμως είχαμε το παλιό. Είχαμε τους Σαμαροβενιζέλους. Είχαμε αυτούς που δεν πονάγανε την οικονομία και την κοινωνία...

  Συνεπώς εάν ο πρωθυπουργός των ηθικών, των ειλικρινών και των αξιοπρεπών αριστερών θέλει να φέρει το καινούργιο, οφείλει να κάνει δύο κινήσεις.

  Πριν μιλήσει ξανά για πλεόνασμα και ανάπτυξη και για να μην κοροϊδέψει τους ιθαγενείς της χώρας οφείλει να πληρώσει τα χρέη των 5,7 δισ. Εφαρμόζοντας δε την κοινοτική οδηγία, που η ελληνική πολιτεία ενέταξε στην νομοθεσία της, να καταβάλει και 8% τόκο καθυστέρησης στις κρατικές οφειλές. Γιατί η κοινοτική οδηγία (ως ελληνική νομοθεσία) θεωρεί βάρος τις καθυστερημένες οφειλές και επιβάλλει στο κράτος να αποζημιώσει τους ιδιώτες.  Θα το κάνει;   

  george.kraloglou@capital.gr 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ