Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Αυγ-2019 07:25

  Game changer το Ελληνικό για το επενδυτικό status της χώρας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ελληνικό και Πειραιάς όπου οδεύουν προς ξεκλείδωμα οι επενδυτικές προθέσεις της Cosco είναι δύο μεγάλοι game changer για τη χώρα. Και για τον τρόπο που οι ξένοι επενδυτές θα πειστούν για την αξιοπιστία της πρόσκλησης που τους απευθύνει η νέα ελληνική κυβέρνηση. Πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί για το Ελληνικό και για τη σημασία του να... μπουν οι μπουλντόζες και να ξεκινήσει η εμβληματική επένδυση. Το ζητούμενο όμως είναι να προχωρήσει το project που έχει καταντήσει τα τελευταία χρόνια σαν ένα νέο... Γεφύρι της Άρτας. Και παράλληλα και το επενδυτικό σχέδιο της Cosco που θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την όπως του Πειραιά.


  Η χώρα έχει ανάγκη να ξεκινήσουν οι εμβληματικές επενδύσεις. Ο πρωθυπουργός σε σημαντικά ταξίδια και επαφές για την προώθηση και επαναδιατύπωση των ελληνικών θέσεων καθ στοχεύσεων δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην οικονομική διπλωματία και στο προσκλητήριο προς τους Ευρωπαίους επενδυτές. Για σκεφτείτε να έχει ξεκινήσει για παράδειγμα και το Ελληνικό... Πόσο πιο ισχυρό θα ήταν το μήνυμα της οριστικής άρσης των αντικινήτρων στην χώρα...


  Οι θετικές πάντως εξελίξεις σε σχέση με το ΚΑΣ αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν "άβατα" και αδυναμία εξεύρεσης λύσεων. Αρκεί βέβαια και η Πολιτεία να δείχνει τη σταθερή προσύλωσή της στην παραγωγή του επιθυμητού αποτελέσματος και να έχει πρόθεση να συνθέσει και όχι βα διαλύσει. Όταν όμως όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, οι κάθε λογής θεσμοί και συντεχνίες νιώθουν ότι... τους παίρνει και ότι η γραμμή μέσα στην ίδια την κυβέρνηση είναι επί της ουσίας αρνητική παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες, νιώθουν ισχυροί να αντιδράσουν. Έτσι ταλαιπωρήθηκε για χρόνια η επένδυση στο Ελληνικό από την "εξουσία" των αντιδρώντων.

  dimitris.papakonstantinou@capital.gr 


  Και όχι μόνο αυτή ή ο Πειραιάς, αλλά αρκετές ακόμα σε ολόκληρη τη χώρα. Και είναι επιτακτική η ανάγκη να γυρίσει η σελίδα στο μέτωπο των επενδύσεων. Καθώς η πραγματική και ουσιαστική ανάπτυξη αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για να επιτευχθούν οι στόχοι στην οικονομία. Για να μπορέσουν να γίνουν πράξη οι προθέσεις, για να βρεθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος προς όφελος κοινωνίας και επιχειρηματικότητας, για να πειστούν οι εταίροι ότι πλέον η ελληνική οικονομία αξίζει την αναθεώρηση του κοκτέιλ της ακολουθούμενης πολιτικής και την αναδιάρθρωσή του προς όφελος της χώρας χωρίς δημοσιονομικά ρίσκα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ