Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Μαρ-2021 00:04

  Η ελληνική αγορά μπορεί να αναπτύξει ανοδική δυναμική εφάμιλλη των ξένων αγορών

  Η ελληνική αγορά μπορεί να αναπτύξει ανοδική δυναμική εφάμιλλη των ξένων αγορών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιάννη Γιαπράκη 

  Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος μήνας του έτους. Η διόρθωση που άρχισε τον προηγούμενο μήνα δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά η εξέλιξή της απομακρύνει προς το παρόν την πιθανότητα αυτή η διόρθωση να είναι βαθιά και να ισχύσει το δυσμενές σενάριο από τα δύο που είχαν αναφερθεί στο προηγούμενο  σχόλιο.

  Ακολουθώντας το πρώτο σενάριο είναι αναγκαίο να γίνει μια λεπτομερής οριοθέτηση για τον μήνα Μάρτιο.

  Σύμφωνα με το σενάριο αυτό έχει ολοκληρωθεί ή βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα 3 (ανοδικό). Οι δύο περιπτώσεις διακρίνονται όπως παρακάτω:

  Αν η τιμή του ΓΔ υπερβεί τις 827,19 μονάδες πριν τα τέλη Μαΐου τότε είναι πολύ πιθανό η διόρθωση του Ιανουαρίου να είναι εσωτερικό κύμα του κύματος 3 οπότε το κύμα 3 θα επεκταθεί ακόμη πιο ψηλά.  (Στο σχήμα: Αν η τιμή του δείκτη παραμείνει πάνω από τη διαγώνιο του ορθογώνιου παραλληλόγραμμου).

  Αν η τιμή του ΓΔ δεν υπερβεί τις 827,19 μονάδες πριν τα τέλη Μαΐου τότε είναι πολύ πιθανό η διόρθωση να μην είναι εσωτερικό κύμα του κύματος 3 αλλά κύμα 4. (Στο σχήμα: Αν η τιμή του δείκτη υποχωρήσει κάτω από τη διαγώνιο του ορθογώνιου παραλληλόγραμμου).

  Επισημάνσεις:

  α. Για τον Μάρτιο το ενδιαφέρον εστιάζεται στο τμήμα ΑΒ της διαγωνίου.

  β. Τα παραπάνω ισχύουν υπό την προϋπόθεση ότι ακόμη και στην περίπτωση της καθοδικής διάσπασης της διαγωνίου, η τιμή του ΓΔ δεν θα υποχωρήσει κάτω από τις 689 μονάδες ώστε να ενεργοποιηθεί το αρνητικό σενάριο.

  ΜΕΤΟΧΕΣ

  Απαραίτητη θεωρείται και μια ματιά στις δυο – τρεις μετοχές οδηγούς της ελληνικής αγοράς που είχαν συμπεριληφθεί και στο προηγούμενο σχόλιό μας.

  FEB2126ETE.png    

  Στο διάγραμμα της ΕΤΕ παραμένει ως κύριο χαρακτηριστικό ο ολοκληρωμένος σχηματισμός ΩΚΩ ο οποίος έχει καθοδικό στόχο στο 1,40-1,50 ευρώ περίπου. Η μετοχή εξακολουθεί να επιδεικνύει εξαιρετική αντοχή και αυξάνει την πιθανότητα να αποφύγει την καθοδική κίνηση αν και ακόμη δεν έχει ακυρώσει τον σχηματισμό ΩΚΩ αφού δεν πέτυχε την υπέρβαση των 2,20 ευρώ.

  FEB2126GEK.png

  Στο διάγραμμα της ΓΕΚΤΕΡΝΑ είναι εμφανές ότι ο  μη ολοκληρωμένος σχηματισμός ΩΚΩ στον οποίο είχε γίνει αναφορά στο προηγούμενο σχόλιο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Έτσι η μετοχή για την οποία είχε αναφερθεί ότι διατηρούσε ακέραιες τις πιθανότητες να αποφύγει την καθοδική κίνηση όχι μόνο συνέχισε ανοδικά αλλά πέτυχε και νέο υψηλό υπερβαίνοντας την αντίσταση στα 8,05 ευρώ και έχοντας ανοδικό στόχο στα 8,93 ευρώ τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

  FEB2126MYTIL.png

  Για τη μετοχή της ΜΥΤΙΛ είχε αναφερθεί ότι διατηρούσε την ανοδική δυναμική  παρά τη διόρθωση των τελευταίων εβδομάδων του Ιανουαρίου αφού δεν είχε χάσει κάποια από τις βασικές στηρίξεις. 

  Αυτό ακριβώς και έγινε. Η επαφή με τον SMA50 στα τέλη Ιανουαρίου έφερε μια νέα ανοδική κίνηση που οδήγησε τη μετοχή πάνω από τα 12,65 ευρώ. Αν επιβεβαιωθεί το επίπεδο αυτό ως στήριξη και διατηρηθεί η τιμή πάνω από τον SMA50 η μετοχή μπορεί να συνεχίσει ανοδικά προς τα 14 ευρώ. 

  * Ο κ. Γιάννης Γιαπράκης είναι Certified Portfolio Manager της VitalFinance συνδεδεμένου αντιπροσώπου της OPTIMA BANK.  Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν της ομάδας αναλυτών της www.vitalfinance.gr και www.vifita.gr

  ** Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ