Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Απρ-2019 00:04

  Ευρωεκλογές: Υπευθυνότητα και υποσχέσεις...

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Μιχάλη Μασουράκη

  Με την ευκαιρία της έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Manfred Weber, υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο χθες, Μ. Τρίτη 23 Απριλίου 2019, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει μια αναφορά στις θέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στην κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου στο Ευρωκοινοβούλιο συμμετέχει και η Νέα Δημοκρατία, έχει εξειδικεύσει συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις και κατευθύνσεις για την Ευρώπη, που αποτελούν βάση συζήτησης με όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

  Μεταξύ των προτάσεων αυτών, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις και δράσεις, όπως: 

  * Η ενίσχυση των ευρωπαϊκών δυνάμεων στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης με 10.000 εξειδικευμένα στελέχη για να αντιμετωπισθεί το κύμα της παράνομης μετανάστευσης. Προς την ίδια κατεύθυνση, προτείνεται ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Αφρική, ώστε να ενδυναμωθούν οι τοπικές οικονομικές προοπτικές και, έτσι, να μειωθούν οι πιέσεις για μετανάστευση. 

  * Η ανάδειξη της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης μέσα από την εμβάθυνση της Ενεργειακής Ένωσης. 

  * Η δημιουργία ενός Στρατηγικού Σχεδίου εναντίον του Καρκίνου, μέσω χρηματοδότησης ερευνητικών προγραμμάτων και επενδύσεων στην καινοτομία, ώστε να βρεθεί θεραπεία.

  * Η ισορροπημένη φορολόγηση των γιγάντων της πληροφόρησης μέσω Internet, με στόχο τη χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής ψηφιακής υποδομής. 

  * Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω ενός αποτελεσματικού μηχανισμού εμπορίας ρύπων και της εισαγωγής νεωτερισμών για την εξοικονόμηση υδρογονανθράκων στις μεταφορές.

  * Η δημιουργία 5 εκατ. θέσεων εργασίας στους εξαγωγικούς κλάδους μέσω επενδύσεων σε τεχνολογίες του μέλλοντος, βιομηχανικών πολιτικών που κατατείνουν στην ανάδειξη ευρωπαϊκών επιχειρήσεων-πρωταθλητών στην παγκόσμια αγορά, και, τέλος, νέων εμπορικών συμφωνιών, με παράλληλη προάσπιση των υψηλών ευρωπαϊκών κοινωνικών και περιβαλλοντικών προτύπων. Παράλληλα, θα ενισχυθεί η άμυνα της Ευρώπης στους εμπορικούς ανταγωνισμούς, ώστε να προστατευθούν οι ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας από την απειλή χωρών που προσφεύγουν σε αθέμιτες πρακτικές. 

  * Η έμφαση στη μάχη εναντίον του εγκλήματος και της τρομοκρατίας, μέσω ενοποίησης ευρωπαϊκών βάσεων δεδομένων των αρχών ασφαλείας, και της ανάληψης δράσης στα σύνορα από αστυνομικές δυνάμεις με πολιτικά.

  * Η ενίσχυση των ευρωπαϊκών περιφερειών μέσω πολιτικών κοινωνικής συνοχής και αγροτικής ανάπτυξης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προώθηση παροχής ιατρικής φροντίδας σε απομακρυσμένες περιοχές και κινήτρων για την βιωσιμότητα των οικογενειακών αγροκτημάτων. 

  * Η δημιουργία κοινών αμυντικών δομών μέσω της αξιοποίησης των ενόπλων δυνάμεων κάθε χώρας μέχρι το 2030, καθώς και η εισαγωγή μηχανισμών για την προστασία των κρατών-μελών από τις απειλές στον κυβερνοχώρο.

  Αυτές είναι οι κύριες κατευθύνσεις πολιτικής. Στοχεύουν στα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα, ώστε να ενισχυθεί πολλαπλώς η ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών, καθώς και η προστασία των θέσεων εργασίας τους και των τοπικών συνθηκών διαβίωσης. Επιδιώκεται, παραλλήλως, να αναδειχθεί η Ευρώπη στην πρωτοπορία των τεχνολογικών εξελίξεων και να διασφαλισθεί η θέση της ως παγκόσμια οικονομική και εμπορική δύναμη. 

  Στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, συγκρούεται ο λαϊκισμός με την υπευθυνότητα. Συγκρούονται όσοι θέλουν μια κατακερματισμένη Ευρώπη, μια αποδυναμωμένη Ευρώπη, με όσους θέλουν μια καλύτερη Ευρώπη που δουλεύει για όλους, αποφασίζει μαζί με τους πολίτες, προστατεύει τα σύνορά μας, και πρωτοπορεί στον κόσμο. Στην Ελλάδα, η μάχη των Ευρωεκλογών έχει διττό χαρακτήρα. Αφενός να στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο ανθρώπους που γνωρίζουν τους αριθμούς, κατέχουν τα θέματα και έχουν την εμπειρία, μέσα από την επαγγελματική τους διαδρομή, να διεκδικήσουν με αξιώσεις τα εθνικά συμφέροντα. Αφετέρου να αναδειχθούν οι διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην Ευρώπη.

  Η Νέα Δημοκρατία, που αναμένεται να νικήσει με διαφορά στις Ευρωεκλογές, θέλει μια φιλόδοξη Ελλάδα να ξαναδώσει δουλειές, ελπίδα και προοπτική στο λαό μας. Διεκδικεί ίσες ευκαιρίες με τους άλλους Ευρωπαίους, για όλους τους Έλληνες. Για όλους εκείνους που, ανεξαρτήτως μορφωτικού ή επαγγελματικού επιπέδου, παλεύουν να βελτιώσουν τη θέση τους στην κοινωνία, για την οικογένεια και τα παιδιά τους, και να καλυτερέψουν τις συνθήκες διαβίωσης στις τοπικές κοινωνίες όπου ζουν, δουλεύουν και ονειρεύονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί μαξιμαλιστικές και ανεδαφικές θέσεις, στη λογική που θέλει τη χώρα μας ως ειδική περίπτωση, εξαρτώμενη, σε μόνιμη βάση, από τα λεφτά των άλλων. Για παράδειγμα, να διεκδικούμε παροχές μέσω μεταφοράς πόρων από τους κουτόφραγκους των πλουσιότερων χωρών που, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, φορολογούν τους πολίτες τους για να τα δίνουν στον εξυπνότερο λαό του κόσμου. Αυτά, όμως, δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο κόσμο, που όλα γίνονται στη βάση αμοιβαίου συμφέροντος. Είναι δείγματα ακραίου λαϊκισμού, ανάλογα με τις υποσχέσεις για το σκίσιμο των Μνημονίων, και τις προσπάθειες να γίνει η χώρα παράδεισος παροχών με τον ιδρώτα των ανθρώπων που παράγουν, και βλέπουν τους κόπους τους να εξανεμίζονται μέσω της δημευτικής υπερφορολόγησης.

  Αυτοί είναι οι δύο κόσμοι που αντιπαρατίθενται, αυτός του ρεαλισμού και της υπευθυνότητας και αυτός των υποσχέσεων και της καλλιέργειας ψεύτικων ελπίδων. Ας τολμήσουμε. #FilodoxiEllada

  * Ο κ. Μιχάλης Μασουράκης είναι Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων