Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουν-2020 08:30

  Λογιστικές Υπηρεσίες Νικολάου ΑΕ: Κανένα πρόστιμο σε πελάτη της επί 25 και πλέον χρόνια

  Λογιστικές Υπηρεσίες Νικολάου ΑΕ: Κανένα πρόστιμο σε πελάτη της επί 25 και πλέον χρόνια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΕ, εταιρεία λογιστικών, συμβουλευτικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών είναι γνωστή στους τακτικούς επισκέπτες του capital.gr μέσα από την αρθρογραφία του Διευθύνοντος Συμβούλου της, κυρίου Νάσου Νικολάου για επίκαιρα λογιστικά θέματα. 

  Αυτό που οι περισσότεροι αναγνώστες, και μεταξύ τους και εμείς, αγνοούσαν είναι ότι η ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΕ έχει πετύχει κάτι που εκ πρώτης όψεως φαίνεται ακατόρθωτο: κανένα πρόστιμο σε πελάτη της στα 25 και πλέον χρόνια λειτουργίας της. Θα θέλαμε να αρχίσουμε την παρουσίαση της εταιρείας από αυτό το "παράσημο”. 

  Ο κύριος Νάσος Νικολάου έχει το λόγο: "Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό που θεωρείται αυτονόητο στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, και πιθανόν πλέον και σε κάποια υποσαχάρια, να είναι για τη χώρα μας παράσημο. Ωστόσο, αυτή είναι η πραγματικότητα καθώς η Ελλάδα είναι μία χώρα πλήρους φορολογικής εντροπίας με εκατοντάδες νόμους και διατάξεις, που πολλές φορές αντικρούονται μεταξύ τους.

  Αυτή την πραγματικότητα οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά οι συνεργάτες μου (16 εξειδικευμένοι λογιστές Α΄ Τάξης) και εγώ, και θεωρούμε ότι το κάνουμε με απόλυτη επιτυχία. Σίγουρα στα μηδενικά πρόστιμα των πελατών μας βοήθησε και η πείρα και γνώσης της πρώτης γενιάς που είναι ακόμη μάχιμη κοντά μας.”.

  Ολιστική λογιστική

  Τι επιπλέον όμως χρειάζεται μία επιχείρηση και τι βοήθεια μπορεί να βρει στη ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΕ; Ο κύριος Νικολάου συνεχίζει: "Είναι παράδοξο, αλλά το στερεότυπο του λογιστή Δημήτρη Χορν που μετρά 1.101.101 δραχμές στον ασπρόμαυρο ελληνικό κινηματογράφο επιμένει ακόμη και στις μέρες μας.

  Αυτό όμως που χρειάζεται μία σύγχρονη επιχείρηση είναι η ολιστική λογιστική, ένα είδος εξυπηρέτησης που πηγαίνει πολύ "πέρα από το λογιστήριο”. Στη ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΕ κάνουμε ακριβώς αυτό. Προσφέρουμε ένα τριπλό και εξαιρετικά ελκυστικό πακέτο ενημέρωσης, συμβουλευτικής και τεχνολογίας που βοηθά κάθε entrepreneur να βλέπει, ανά πάσα στιγμή, τη μεγάλη εικόνα. 

  Εξειδικευμένα εργαλεία της ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΕ

  Ποια είναι όμως τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΕ για να βοηθήσει τους πελάτες να δουν αυτή τη "μεγάλη εικόνα” και, το κυριότερο, να πάρουν ορθές αποφάσεις; Ο κύριος Νικολάου εξηγεί: "Πρέπει να τονίσω ότι οι ιδιαιτερότητες ενός τόπου ή ενός συστήματος φέρνουν και εξειδίκευση. 

  Ξέρετε, δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα έχουμε, παγκοσμίως, τα καλύτερα ίσως βιβλία και βοηθήματα εκμάθησης αγγλικών. Σε μία χώρα που η "αγγλικού” (δηλαδή η καθηγήτρια αγγλικών) στο σχολείο ήταν κάτι σαν τη χαρά του παιδιού, κάποιος έπρεπε να καλύψει το κενό.

  Ερχόμενοι λοιπόν στα λογιστικά, αυτό που προσφέρουμε στους πελάτες μας είναι εργαλεία και εξειδικευμένες υπηρεσίες, ειδικά για την ελληνική αγορά. Θα ήθελα να απαριθμήσω, με πινελιές, κάποιες από αυτές και τα πλεονεκτήματά τους.

  Ξεκινώ από το "Cost Cut – Μείωση Εξόδων”. Σήμερα, σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις έχουν κάποιο ERP ώστε να μπορούν να παρακολουθούν την καθημερινή τους δραστηριότητα. Αυτό που δεν έχουν και που εμείς διαθέτουμε είναι η ανάλυση πραγματικών δεδομένων και εισηγήσεις βασισμένες σε εμπεριστατωμένες έρευνες. 

  Έτσι, προσφέρουμε λύσεις Διαχείρισης Κόστους που οδηγούν σε αυξημένα κέρδη χωρίς να θυσιάζεται προσωπικό και λειτουργική αποδοτικότητα.

  Μία ακόμη δημοφιλής μας υπηρεσία είναι το "My Audit – Αυτοέλεγχος Επιχείρησης”. Εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας μας εκτιμούν τον βαθμό αποτελεσματικότητας και οργάνωσης ενός Λογιστηρίου σύμφωνα με αυστηρά διεθνή πρότυπα. Η υπηρεσία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Αξιολόγηση Προσωπικού και εκτίμηση Επάρκειας & Αξιοποίησης Συστήματος Πληροφορικής.

  Μία τρίτη, επίσης σημαντική και εξειδικευμένη υπηρεσία είναι το "P&L – Αξιολόγηση Κερδοφορίας”. Με τα κατάλληλα εργαλεία, εντοπίζουμε τις αιτίες για τις οποίες η επιχείρηση δεν αποδίδει στο μέγιστο. Στη συνέχεια, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΕ συνεργάζονται με τον επιχειρηματία καθ’ όλη τη διάρκεια της αξιολόγησης και προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις ανάκαμψης.

  Φυσικά, υπάρχουν πολλές ακόμη εξειδικευμένες υπηρεσίες στη διάθεση των πελατών μας. Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να έρθουν σε επαφή μαζί μας και να αναζητήσουν αυτή που ταιριάζει στις δικές τους ανάγκες.”

  Πιστοποιήσεις

  Πόσο σημαντικές είναι οι πιστοποιήσεις για μία λογιστική εταιρεία; Ο Νάσος Νικολάου είναι κατηγορηματικός: "Οι πιστοποιήσεις είναι απολύτως σημαντικές καθώς βοηθούν τον πελάτη να ξεχωρίσει μεταξύ του αξιολογημένου συνεργάτη και του "είσαι ό,τι δηλώσεις”.

  Στην εταιρεία μας διαθέτουμε Πιστοποίηση Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Α’ Τάξεως, Πανευρωπαϊκό Πρότυπο Ποιότητας ISO 9001:2015, Πιστοποίηση Epsilon Net Accounting Partners καθώς και Πιστοποίηση GDPR. Ακόμη, προσφέρουμε γραπτή εγγύηση, μέσω συμβολαιογραφικών εγγράφων, προς κάθε πελάτη μας για την ποιότητα και την ασφάλεια των υπηρεσιών μας.

  Επιτρέψτε μου όμως να προσθέσω ότι δεν είναι μόνο οι πιστοποιήσεις μας που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Στη ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΕ, λειτουργούμε εντός της εταιρείας σαν οικογένεια – άλλωστε είμαστε οικογενειακή επιχείρηση – και αναζητούμε πάντοτε τη στενότερη συνεργασία με κάθε πελάτη, σε μία απολύτως πελατοκεντρική σχέση. Οι αξίες, η εταιρική μας φιλοσοφία και το όραμά μας είναι μέρος του DNA μας.

  Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι υπάρχει μία ακόμη πιστοποίηση που δεν μπαίνει σε κάδρο, αλλά είναι απολύτως σημαντική. Είναι η πιστοποίηση, η αναγνώριση και η επιβράβευση από την αγορά και τους ανθρώπους της. Μία διαδικασία, καθημερινή που σε αξιολογεί όχι μία φορά το χρόνο, αλλά εκατοντάδες φορές την ημέρα.”

  Η ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΕ με αριθμούς

  Η ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΕ ιδρύθηκε το 1992 και αποτελεί σήμερα μία από τις πιο σημαντικές ελληνικές λογιστικές εταιρείες νέας γενιάς. Ας δούμε τους αριθμούς.
  20+    άτομα προσωπικού
  28     έτη λειτουργίας
  500+    πελατολόγιο εταιρειών
  1000+ πελατολόγιο φυσικών προσώπων
  99,8%    Ικανοποιημένοι πελάτες βάσει αξιολόγησης
  0    πρόστιμα σε πελάτες της επί 28 έτη λειτουργίας.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ