Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Απρ-2020 08:40

  Workable: Ένα από τα πιο δυνατά success stories της ελληνικής startup σκηνής

  Workable: Ένα από τα πιο δυνατά success stories της ελληνικής startup σκηνής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Ήταν μέσα στην οικονομική κρίση, με την πιθανότητα του Grexit από την Ευρωζώνη να κυριαρχεί στην επικαιρότητα όταν οι νικητές της κατηγορίας "Καινοτόμος Επιχειρηματίας” του διαγωνισμού της ΕΥ Έλληνας "Επιχειρηματίας της Χρονιάς" 2019, Σπύρος Μαγιάτης και Νίκος Μωραϊτάκης, αποφάσισαν να υλοποιήσουν το όραμά τους. 

  "Θα φτιάξουμε κάτι, τόσο εύκολο να το χρησιμοποιήσεις, που θα μπορείς να το βρεις στο internet, και να το χρησιμοποιήσεις μόνος σου", συμφώνησαν οι δύο συνάδελφοι και στελέχη σε εταιρεία τεχνολογίας και έτσι, το 2012 αποφάσισαν να αφήσουν τη δουλειά τους και δημιούργησαν την Workable μια επιχείρηση που έφερε την καινοτομία στις προσλήψεις προσωπικού με ειδική στόχευση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον κλάδο της τεχνολογίας. 

  Η Workable έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα η οποία αξιοποιεί την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για την πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Ακόμη αναπτύσσει τεχνολογίες για τον έλεγχο των υποψηφίων για μια θέση εργασίας εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα για τους πελάτες της. 

  Οι δύο συνιδρυτές της Workable διεκδικούν μαζί με τους νικητές των υπόλοιπων κατηγοριών (Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας, Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας και Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας) τον τίτλο του Έλληνα "Επιχειρηματία της Χρονιάς" 2019, στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. O νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό EY World Entrepreneur Of The Year™.

  Η πορεία της εταιρείας 

  Εξασφαλίζοντας υψηλή χρηματοδότηση, άνω των 80 εκατ. δολαρίων, από διεθνείς επενδυτές, κατάφεραν να δημιουργήσουν, στην Ελλάδα, μία εταιρεία σε έναν κλάδο που διακρίνεται από μεγάλο ανταγωνισμό παγκοσμίως. 

  Το αποτέλεσμα οκτώ χρόνια μετά, είναι η εταιρεία να διαθέτει γραφεία σε τρεις χώρες (Ελλάδα, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο), δίκτυο 20.000 πελατών σε πάνω από 100 αγορές διεθνώς, και με το μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου να προέρχεται από εξωστρέφεια. Έως σήμερα, σχεδόν 50 εκατομμύρια υποψήφιοι εργαζόμενοι έχουν αξιολογηθεί, μέσω του λογισμικού της.

  Παρά τη συνεχή ανάπτυξή της την τελευταία πενταετία, η WORKABLE δεν επαναπαύεται και συνεχίζει να επενδύει στην τεχνολογία και την καινοτομία, απασχολώντας πάνω από 100 εργαζόμενους στο τμήμα  Έρευνας και Ανάπτυξης, ενώ το περιβάλλον εργασίας και οι παροχές για το προσωπικό, ακολουθούν τα πρότυπα της "Silicon Valley”.

  "Μας τιμά πολύ αυτή η διάκριση και ευχαριστούμε την EY. Δυστυχώς έρχεται σε μια στιγμή που κανένας επιχειρηματίας δεν είναι σε θέση να χαρεί με τις επιτυχίες του. Επικεντρωνόμαστε στην προσαρμογή στις δυσμενείς αυτές συνθήκες και στην υποστήριξη των εργαζομένων μας και του κοινωνικού συνόλου”, δηλώνουν οι δύο συνιδρυτές της WORKABLE με αφορμή τη διάκρισή τους. 

  Διαβάστε ακόμη: 

  - Ιουλία Χαϊδά: Η επιχειρηματίας που μεγαλώνει την Ικτίνος Ελλάς στο εξωτερικό

  - Δημήτρης και Μιχάλης Σαράντης: Οι επιχειρηματίες που γιγάντωσαν την "Όλυμπος"

  -  Βύρων Νικολαΐδης: Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που ίδρυσε την PeopleCert

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ