Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 05-Απρ-2020 13:22

  Βύρων Νικολαΐδης: Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που ίδρυσε την PeopleCert

  Βύρων Νικολαΐδης: Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που ίδρυσε την PeopleCert
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή 

  Τον τίτλο του Έλληνα "Επιχειρηματία της Χρονιάς" 2019 διεκδικεί ο Βύρων Νικολαΐδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του PeopleCert Group. Ενός ομίλου o οποίος μέσα σε 20 χρόνια έχει καταφέρει να αναδειχθεί ως ένας από τους πρωτοπόρους διεθνώς στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων. 

  Ο κ. Νικολαΐδης έχει αναδειχθεί νικητής της κατηγορίας "Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας” στον φετινό διαγωνισμό της ΕΥ και μαζί με τους νικητές των υπόλοιπων κατηγοριών (Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας, Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας και Καινοτόμος Επιχειρηματίας) διεκδικεί τον τίτλο του Έλληνα "Επιχειρηματία της Χρονιάς" 2019, στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. O νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό EY World Entrepreneur Of The Year™.

  "Άμα δεν ρισκάρεις, δεν θα πετύχεις. Οι επιχειρηματικές αποφάσεις είναι από μόνες τους ένα μεγάλο ρίσκο", σημειώνει ο Βύρων Νικολαΐδης. Δραστηριοποιούμενος από πολύ νέος στον χώρο του επιχειρείν, οι αρχές που τον εκφράζουν, και διαπνέουν την εταιρεία, είναι: "Ποιότητα, Πάθος, Καινοτομία και Ακεραιότητα". 

  Ραγδαία ανάπτυξη 

  Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στη Merrill Lynch, ο κ. Νικολαΐδης ξεκίνησε την επιχειρηματική του πορεία το 1992. Το 2000 ίδρυσε την PeopleCert και παρά τα εμπόδια και τις απογοητεύσεις των πρώτων χρόνων της κρίσης, ο γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη από γονείς εκπαιδευτικούς επιχειρηματίας, κατάφερε να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο οργανισμό, πρωτοπόρο στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων. 

  Διεξάγοντας εκατομμύρια εξετάσεις παγκοσμίως, χάρη στη βραβευμένη τεχνολογία που αναπτύσσεται από την ίδια, η PeopleCert συνεργάζεται με 50.000 οργανισμούς και 800 κυβερνητικούς φορείς. 

  Η εταιρεία, έχει πιστοποιήσει εκατομμύρια επαγγελματίες σε 216 χώρες, προσφέροντας περισσότερες από 600 πιστοποιήσεις σε 25 γλώσσες, καλύπτοντας ευρύ φάσμα επαγγελματικών δεξιοτήτων. Τα έσοδα της PeopleCert εκτινάχθηκαν από το 1 εκατ. ευρώ στα 75 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 40% ετησίως τα τελευταία πέντε χρόνια. 

  Πρόσφατα, κέρδισε διαγωνισμό του Υπουργείου Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, για την παγκόσμια διενέργεια εξετάσεων αγγλικής γλωσσομάθειας, που απαιτούνται για τη χορήγηση visa στη Μ. Βρετανία. 

  Με δική του πρωτοβουλία -είναι πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (Cepis) εκλεγμένος από 33 χώρες- ιδρύθηκε το Alliance for Digital Employability, με στόχο τη δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας στον τομέα της πληροφορικής στην Ελλάδα, εκπαιδεύοντας νέους στον Προγραμματισμό, με ταχύρρυθμα προγράμματα.  
  "H διάκριση αυτή επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο την επιχειρηματική μας δράση, η οποία χαρακτηρίζεται από συνέπεια και ηθικές αξίες. Η PeopleCert παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πιστοποίησης με έμφαση στην ποιότητα, την καινοτομία και την αξιοπιστία. Η καινοτομία και η εταιρική της κουλτούρα την κάνουν να ξεχωρίζει στην παγκόσμια αγορά πιστοποιήσεων επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων”, σχολιάζει ο κ. Νικολαΐδης. 

  Προσθέτει δε ότι ως ελάχιστο φόρο τιμής αφιερώνει το βραβείο αυτό "στους Έλληνες της Διασποράς, σε όλους όσοι με το παράδειγμά τους μας ενέπνευσαν και μας εμπνέουν, αλλά κυρίως σε όλους όσοι νομίζουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα” και τονίζει: "Το μόνο που δεν γίνεται είναι αυτό που δεν τολμάμε”. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ