Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Ιουν-2017 14:00

  Eurobank: Πρόγραμμα egg – enter•grow•go

  Eurobank: Πρόγραμμα egg – enter•grow•go
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Πρόγραμμα egg - enter•grow•go αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματικούς επιταχυντές στην Ελλάδα, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 και λειτουργεί απρόσκοπτα τα τελευταία τέσσερα χρόνια (www.theegg.gr). 

  Ο επιχειρηματικός επιταχυντής της Eurobank, egg-enter•grow•go αποτελεί μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που σχεδίασε η Eurobank και υλοποιεί σε συνεργασία με το Corallia. To egg, με πανελλαδική κάλυψη και ευρωπαϊκή εμβέλεια, έχει ως αποστολή την ανάπτυξη της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ενίσχυση της προοπτικής βιώσιμης απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και ιδιαίτερα των νέων.

  Τα τελευταία χρόνια, η χώρα μας αντιμετωπίζει μια διαρκή διαρροή των πιο ικανών και ταλαντούχων νέων μας στο εξωτερικό. Αυτό επιβεβαιώνεται από πολλές διεθνείς και εγχώριες μελέτες ως μία από τις πλέον αρνητικές συνέπειες της κρίσης, αλλά και ως βασικός  παράγοντας μείωσης των ευκαιριών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο κοντινό μέλλον.  

  Το Πρόγραμμα egg απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν μια πρωτότυπη ιδέα που καλύπτει μια ανάγκη ή μπορεί να αξιοποιήσει  μια ευκαιρία που να απευθύνεται σε μια ικανοποιητικού μεγέθους αγορά και βέβαια διαθέτουν το ζήλο να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους "ιδέα" σε "πράξη". Ειδικότερα, το Πρόγραμμα egg αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης, επιτάχυνσης και συνεργασίας, παρέχοντας στους συμμετέχοντες για ένα  χρόνο  -όσο και η συνολική διάρκεια της φάσης grow -μια σειρά υποστηρικτικών  δράσεων  και εργαλείων  που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν το στόχο τους: τη μετατροπή του επιχειρηματικού τους σχεδίου, σε ένα ολοκληρωμένο προϊόν ή υπηρεσία. 
                                                          
  Στο πλαίσιο του Προγράμματος egg δεν υφίσταται κανένας περιορισμός ως προς τους τομείς/κλάδους δραστηριότητας, εφόσον το υποβαλλόμενο επιχειρηματικό σχέδιο πληροί τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά επιχειρηματικής καινοτομίας, αριστείας και βιωσιμότητας στο πλαίσιο των τάσεων της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς αγοράς. Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα επιχειρηματικά σχέδια τα οποία συμβαδίζουν με τις τρέχουσες και αναδυόμενες επιχειρηματικές τάσεις της οικονομίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (Χρηματοοικονομικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές), κάνουν ευρεία χρήση καινοτομιών και νέων τεχνολογιών και διακρίνονται από σημαντικής έκτασης εφαρμογή στην καθημερινή ζωή (Τεχνολογίες και Εφαρμογές Πληροφορικής και Επικοινωνιών - Βιοτεχνολογία - ΙοΤ), ή/και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας (Καινοτόμες Εφαρμογές Τουρισμού). 

  Οι κύριες παροχές του Προγράμματος egg - enter•grow•go​ προς τους συμμετέχοντες, συνίστανται στα ακόλουθα: 

  * Κτηριακή με πλήρως λειτουργικούς και άρτια εξοπλισμένους συνεργατικούς γραφειακούς χώρους επί της Λ. Συγγρού, αρ 190, στην Καλλιθέα, στην οποία θα εγκατασταθούν οι νέοι επιχειρηματίες και θα παραμείνουν για όλο το διάστημα της συμμετοχής τους στη φάση grow του Προγράμματος. Η Υποδομή παρέχει ευκολία πρόσβασης από ΜΜΜ, σύγχρονες κτηριακές και τεχνολογικές υποδομές, δυνατότητα μελλοντικής επεκτασιμότητας και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους για την παροχή της συμβουλευτικής καθοδήγησης, των υποστηρικτικών υπηρεσιών και της επιχειρηματικής κατάρτισης. Συγκεκριμένα, η Κτηριακή Υποδομή παρέχει: Γραφειακούς χώρους για τους νέους επιχειρηματίες (είτε προκειμένου η υπό σύσταση εταιρία τους να αποκτήσει έδρα και να ξεκινήσει τη λειτουργία της, είτε ως θυγατρική ή ως υποκατάστημα της εταιρίας τους για τους σκοπούς υλοποίησης του Προγράμματος). Στους συμμετέχοντες στη φάση grow του Προγράμματος παρέχονται: πλήρως επιπλωμένα γραφεία με μία (1) έως τέσσερις (4) θέσεις εργασίας για κάθε συμμετέχουσα επιχείρηση, σύνδεση υψηλής ταχύτητας (ενσύρματη και ασύρματη) στο διαδίκτυο, άδειες χρήσης λογισμικού γραφείου, web hosting και κοινόχρηστος εξοπλισμός εκτυπώσεων/φωτοτυπιών/σάρωσης.

  * Mentoring από διακεκριμένες και καταξιωμένες προσωπικότητες από όλο το φάσμα των κλάδων της οικονομίας και της επιστήμης, που παρέχουν συμβουλευτική καθοδήγηση σε θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης σε κάθε συμμετέχουσα επιχειρηματική ομάδα. Πρόκειται για ανθρώπους με εμπειρία και επιχειρηματικό υπόβαθρο, με διάθεση να προσφέρουν συμβουλευτική υποστήριξη, καθοδήγηση, να εμψυχώσουν και να υποδείξουν λύσεις σε προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες σε άμεση και τακτική επαφή μαζί τους, στη βάση της προόδου υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου.

  * Υποστηρικτικές Υπηρεσίες "μίας στάσης" (one-stop-shop) για όλα τα καίρια θέματα επιχειρηματικής λειτουργίας και υποστήριξης της εκκίνησης κάθε συμμετέχουσας επιχειρηματικής ομάδας και συγκεκριμένα, υπηρεσίες λογιστικής και εταιρικής διοίκησης, διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, εταιρικής ταυτότητας και επικοινωνίας, προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας και νομικής κατοχύρωσης, τεχνικής υποστήριξης πληροφορικής, οικονομικών συμβουλών και δικτύωσης με επενδυτικά σχήματα.

  * Επιχειρηματική Κατάρτιση σε θεματικές ενότητες, κρίσιμες για μια επιτυχημένη επιχειρηματική λειτουργία μέσω ενός προκαθορισμένου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης ("business bootcamp”), με πρακτικό και όχι θεωρητικό χαρακτήρα, καθώς και άλλων διαλέξεων σε εξειδικευμένα θέματα καθ’ όλη τη διάρκεια της φάσης grow του Προγράμματος. 

  * Χρηματοοικονομικά εργαλεία και επιχειρηματική δικτύωση για τη στήριξη της επιχειρηματικής λειτουργίας και ανάπτυξης των νέων ομάδων και την ενίσχυση της οικονομικής βιωσιμότητάς τους κατά τα στάδια "εκκόλαψης" εντός του Προγράμματος. Στόχος είναι να δοθεί το καλύτερο δυνατό πλαίσιο, ώστε οι νέοι επιχειρηματίες να αφοσιωθούν στην υλοποίηση του επιχειρηματικού τους πλάνου στο πρώτο κρίσιμο στάδιο της ανάπτυξής του και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις υπόλοιπες παροχές του Προγράμματος και ιδιαίτερα όσες απαιτούν φυσική παρουσία. 

  Βασική καινοτομία του 5ου κύκλου του egg, για τη νέα χρονιά 2017-2018, είναι η διεθνοποίησή του, καθώς έγιναν αποδεκτές προτάσεις είτε από Έλληνες πολίτες ή πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πολίτες τρίτων χωρών έχοντες δικαίωμα διαμονής στην Ελλάδα και νόμιμης συμμετοχής στο Πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκειά του. Η θετική αλληλεπίδραση, οι νέες προσλαμβάνουσες παραστάσεις και η δυναμική όλων των στελεχών μίας νεοφυούς καινοτόμου επιχείρησης είναι οδηγός για την αλλαγή νοοτροπίας και την ανάγκη για εξωστρέφεια που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα. 

  egg

  Το Πρόγραμμα αναπτύσσεται σε τρία στάδια:

  * enter: Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν την πρότασή τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία αξιολογείται ως προς την καινοτομία, την προοπτική και τη βιωσιμότητά της, από διακεκριμένους εμπειρογνώμονες.

  * grow: οι νέες και οι νέοι των οποίων το επιχειρηματικό σχέδιο προκρίνεται για ένταξη στο Πρόγραμμα, υποστηρίζονται, καταρχήν, για να συστήσουν την επιχείρησή τους (αν δεν την έχουν ήδη συστήσει). Στη συνέχεια και σε όλη τη διάρκεια κάθε "κύκλου" του Προγράμματος (12 μήνες) έχουν την ευκαιρία να εστιάσουν εντατικά στην ανάπτυξη της ιδέας/επιχείρησής τους. Αξιοποιώντας τις υποδομές και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που τους προσφέρει το Πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν συνεργασίες και να επιδιώξουν συνέργιες με τους άλλους συμμετέχοντες ως μέλη ενός αναπτυσσόμενου "οικοσυστήματος", επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη δυναμική και την αξία του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

  * go: η συμμετοχή στο Πρόγραμμα ολοκληρώνεται με όλες τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις να έχουν καταφέρει την ωρίμανση του επιχειρηματικού τους σχεδίου, ώστε πλέον να είναι καθ’ όλα έτοιμες να πραγματοποιήσουν το επιχειρηματικό τους "άλμα": να προχωρήσουν στην κεφαλαιοποίηση της αξίας της ιδέας τους, με ιδίους πόρους ή μέσα από άντληση επενδυτικών ή άλλων κεφαλαίων. Οι διοργανωτές του Προγράμματος υποστηρίζουν τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις με οικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες και δικτύωση με επενδυτικά σχήματα.

  Η ποιότητα του Προγράμματος διασφαλίζεται από το σύνολο των διαδικασιών που διέπουν το Πρόγραμμα από την αξιολόγηση των υποβληθέντων επιχειρηματικών σχεδίων στη φάση ”enter" μέχρι και την ένταξη των εταιριών στο Πρόγραμμα και την εξέλιξή τους στη δεύτερη φάση "grow". 

  Το Πρόγραμμα egg συνεργάζεται με μια σειρά κορυφαίων επιχειρήσεων και οργανισμών της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, οι οποίοι συμμετέχουν ως χορηγοί και υποστηρικτές, παρέχοντας δωρεάν κρίσιμες υπηρεσίες και υποδομές υψηλού επιπέδου στις συμμετέχουσες επιχειρηματικές ομάδες. Είτε από τον ακαδημαϊκό χώρο ή τον χώρο των επιχειρήσεων, οι χορηγοί και υποστηρικτές του Προγράμματος egg διασφαλίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει το egg. 

  Το Πρόγραμμα egg υλοποιείται υπό τον συντονισμό δύο στελεχών των δύο φορέων, της Τράπεζάς και του Corallia και εποπτεύεται από 10μελή Συμβουλευτική Επιτροπή που αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες και εμπειρογνώμονες, ώστε να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση, τις εμπειρίες και την τέχνη της δημιουργικής σκέψης στις νέες και τους νέους επιχειρηματίες. 

  Μέχρι σήμερα, το Πρόγραμμα έχει επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα που ξεπερνούν κάθε προσδοκία, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας: 

  - 200 νέοι επιχειρηματίες σε 98 επιχειρηματικές ομάδες έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα egg
  - 60 ομάδες έχουν Νομική Μορφή με 211 άτομα προσωπικό
  - 22 εταιρείες έχουν λάβει χρηματοδότηση €2,1 εκατ.
  - 10 εταιρείες έχουν λάβει από τη Eurobank χρηματοδότηση €0,5 εκατ. με ευνοϊκούς όρους
  - 6 εταιρείες με πατέντα
  - 7 εταιρείες με ευρεσιτεχνία 
  - 58 συνέργειες μεταξύ egg alumni
  - 25 γυναίκες επιχειρηματίες σε θέση ευθύνης 
  - 30 μέντορες επιχειρηματίες & επαγγελματίες
  - 20 εκπαιδευτές στο accelerator πρόγραμμα
  - 7.500 παραλήπτες του egg Newsletter
  - 32.000 Facebook φίλοι στο @eggGR

  Περισσότερα επιτεύγματα του egg!

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων