Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Ιουν-2017 11:00

  Pepsico: Εταιρική Απόδοση με Κοινωνικό Σκοπό

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
                                                                               Απόφοιτοι PepsiCo School

  Η κοινωνική προσφορά για την PepsiCo αποτελεί δομικό στοιχείο της φιλοσοφίας μας, είναι η πυξίδα της καθημερινής μας λειτουργίας, με βασικό προσανατολισμό την υπεύθυνη και βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και το κοινωνικό όφελος. Κάθε μας προσπάθεια και ενέργεια στοχεύει να συμβάλει σε ένα βιώσιμο παγκόσμιο σύστημα τροφίμων και αναψυκτικών, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες να προοδεύουν και να ευημερούν.

  Με άλλα λόγια, για εμάς στην PepsiCo η "Απόδοση είναι με Σκοπό", αυτό είναι το πρωτοποριακό όραμά μας, που έχει τις ρίζες του στην ισχυρή μας πεποίθηση ότι η επιτυχία της επιχείρησης και η αειφόρος βιωσιμότητα του κόσμου στον οποίο όλοι μετέχουμε είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.

  Αναστασία Μακαριγάκη
  Αναστασία Μακαριγάκη, Περιφερειακή Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Κεντρικής Ευρώπης - Ευρύτερων Βαλκανίων και Franchise Νοτιοανατολικής Ευρώπης

  Με κεντρικό άξονα τη φιλοσοφία "Απόδοση με Σκοπό", εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πλέγμα διεθνών δράσεων, που εστιάζει σε τρεις βασικές προτεραιότητες: τη βελτίωση της υγείας και ευημερίας μέσω των προϊόντων που εμπορευόμαστε, την προστασία του πλανήτη μας και, τέλος, την ενδυνάμωση των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Και όλα αυτά σε παγκόσμιο επίπεδο, με χρονικό ορίζοντα επίτευξης των στόχων το 2025.

  Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, εργαζόμαστε έτσι ώστε να μειωθεί τουλάχιστον κατά 20% το ενεργειακό μας αποτύπωμα, να βελτιωθεί κατά 15% η χρήση του νερού, να διατεθούν περίπου 3 δισ. περισσότερες μερίδες θρεπτικών τροφίμων σε καταναλωτές που δεν έχουν πρόσβαση, να μειωθούν κάτω από 100 οι θερμίδες από πρόσθετα σάκχαρα ανά μερίδα τουλάχιστον των 2/3 των προϊόντων μας και να ωφεληθούν περισσότερα από 12,5 εκατομμύρια γυναικών και κοριτσιών από επενδύσεις που θα αγγίξουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

  Επιπλέον, και σε ό,τι αφορά την πατρίδα μας, που βιώνει αυτή την πρωτόγνωρη κρίση, υλοποιούμε το πρόγραμμα "ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ και Μοιράζουμε χαμόγελα" σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Πειραιά, αλλά και κινητοποιώντας προμηθευτές και καταναλωτές, αναλαμβάνοντας επί έναν χρόνο τη σίτιση περίπου 4.000 αδύναμων οικογενειών που έχρηζαν υποστήριξης, προμηθεύοντάς τους με αναγκαία γι’ αυτούς τρόφιμα. Ενέργεια που υλοποιήθηκε επιτυχώς χάρη και στις περισσότερες από 2.250 ώρες εθελοντικής εργασίας που προσφέρθηκαν.

  Το πρόγραμμα "ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ" επεκτείνεται φέτος και σε άλλους δήμους της πατρίδας μας που το έχουν ανάγκη, στο επόμενο διάστημα.

  Παράλληλα, λειτουργούμε το "PepsiCo School", ένα πρόγραμμα που επενδύει σε πτυχιούχους, συμβάλλοντας στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχουμε και στο πρόγραμμα "Δεκατιανό στα Σχολεία", προσφέροντας σε εβδομαδιαία βάση γεύματα σε περισσότερους από 11.000 μαθητές 71 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Αττικής. Πολύχρονη είναι, δε, η ενεργή μας υποστήριξη στα Παιδικά Χωριά SOS.

  Ταυτόχρονα, στηρίζουμε και επενδύουμε στους Έλληνες παραγωγούς, ενδυναμώνοντάς τους με διεθνή τεχνογνωσία, με διαρκή συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα και, φυσικά, παρέχοντάς τους καινοτόμα εργαλεία και συστήματα για την αύξηση της παραγωγής και τη βελτίωση της ποιότητας.

  Για την PepsiCo η έννοια της ευθύνης δεν είναι μόνο υποχρέωση, είναι το διαβατήριο για το επιτυχές πέρασμα σε ένα καλύτερο μέλλον.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων