Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Ιουν-2017 21:00

  Παπαστράτος: Κοντά στην κοινωνία, τους ασθενέστερους και τους νέους

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

  Στην Παπαστράτος προσπαθούμε να είμαστε "παρόντες" και να στηρίζουμε τη χώρα μας σε αυτή την πραγματικά δύσκολη περίοδο. Πιστεύουμε ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, αυτή είναι η στιγμή να προσφέρουμε ακόμα περισσότερο και να στηρίξουμε την κοινωνία. Για να αφήσουμε πίσω μας μέλλον για όλους.

  Δυστυχώς, τα προβλήματα είναι πολλά και διαφορετικά, πολύπλοκα και δύσκολα αντιμετωπίσιμα. Στην Παπαστράτος, τα τελευταία χρόνια της κρίσης, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μεγάλης κλίμακας κοινωνικές δράσεις, ανταποκρινόμενοι στις ιδιαίτερες ανάγκες ευαίσθητων ομάδων συνανθρώπων μας.

  Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαθέσει περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ σε δράσεις που, ενδεικτικά, περιλαμβάνουν τις παρακάτω:

  - "Φροντίδα εν κινήσει", η 1η στην Ευρώπη και 3η σε παγκόσμιο επίπεδο κινητή μονάδα καθαριότητας και ατομικής υγιεινής αστέγων. Μια πρωτοβουλία της Παπαστράτος και της ΜΚΟ PRAKSIS, που υποστηρίχθηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον ΟΑΣΑ και τον ΟΣΥ. Η κινητή μονάδα ανακουφίζει τους άστεγους συνανθρώπους μας μέσα από την παροχή υπηρεσιών ατομικής υγιεινής (ντουζιέρα, χημική τουαλέτα) και πρώτων βοηθειών. Παράλληλα, κοινωνικοί λειτουργοί παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στους αστέγους. Στόχος είναι να ωφελούνται περισσότεροι από 1.250 άστεγοι μηνιαίως, ενώ υπολογίζεται ότι οι επισκέψεις θα φτάσουν συνολικά τις 15.000 τον χρόνο.

  - "Προετοιμάσου για το αύριο", ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων ή επαπειλούμενων με ανεργία που υλοποίησε η Παπαστράτος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (ΙΒΕΠΕ), προσφέροντας δωρεάν σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και πιστοποίηση σε συνολικά 2.300 άτομα σε περισσότερα από 15 διαφορετικά αντικείμενα με ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων. Αυτό ήταν το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων στη χώρα μας που χρηματοδοτήθηκε πλήρως από μια  ιδιωτική εταιρεία (2013, 2014 και 2016).

  - Στήριξη άστεγων μονογονεϊκών οικογενειών μέσω του Κέντρου Ημέρας της ΜΚΟ PRAKSIS (2015) – 80 άστεγες μητέρες και τα 145 παιδιά τους είχαν τη δυνατότητα να πλένουν τα ρούχα τους, να προμηθεύονται είδη πρώτης ανάγκης, να συμβουλεύονται ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και να έχουν βοήθεια στην εύρεση εργασίας.

  - Προσφορά 110.000 γευμάτων στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (2015 και 2016).

  - Πρόγραμμα κατάρτισης 570 καπνοκαλλιεργητών της Β. Ελλάδας (2014-2015).

  - Στήριξη της τοπικής κοινωνίας του Ασπροπύργου (κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο, παιδικές χαρές,

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων