Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 31-Μαϊ-2010 17:57

  Μάρακ: Ενέργειες για την άρση επιτήρησης

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις ενέργειες για την ενίσχυση των αποτελεσμάτων της και τη βελτίωση της καθαρής της θέσης ανακοίνωσε η Μάρακ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το σύνολο των μετοχών της εταιρείας παραμένει στην κατηγορία Επιτήρησης, όπου μεταφέρθηκε στις 12/4/2010 με την από 9.4.2010 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., κατ΄ εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (άρθρο 3.1.2.5.). 

  Η εν λόγω απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη ότι α) οι ζημίες της προηγούμενης χρήσης που έληξε στις 31/12/2009 ήταν μεγαλύτερες από το 30% της Καθαρής Θέσης και β) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι σημαντικές. 

  Η διοίκηση λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία προσπαθεί να διευρύνει τις δραστηριότητες της εταιρίας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Οι προσπάθειες αυτές των οποίων τα αποτελέσματα προσδοκούμε να ευδοκιμήσουν τους προσεχείς μήνες οφείλονται αφενός στις ενέργειες που γίνονται για συμμετοχή της εταιρείας σε ανάληψη έργων στο εξωτερικό σε συνεργασία με διεθνείς οίκους και αφετέρου στην επέκταση του πελατολογίου στο εσωτερικό και ειδικότερα στο κλάδο των τηλεπικοινωνιών και ενέργειας. Επιπλέον η εταιρία αναπτύσσεται δυναμικά στους τομείς περιβάλλον και ήπιες μορφές ενέργειας όπως γεωθερμία κ.λ.π. 

  Αναμένοντας την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ όπως αυτό έχει ανακοινωθεί από τους αρμόδιους φορείς, η εταιρεία μας εκτός των έργων ΕΣΠΑ, μέρος των οποίων αναμένει να της ανατεθούν, θα υλοποιήσει το Έργο ΝAFTILOS του ΥΠΑΝ το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ μας έχει ανατεθεί από το 2009. Η διοίκηση της εταιρίας πιστεύει ακράδαντα ότι εάν η οικονομική συγκυρία δεν επιδεινωθεί δραματικά θα καταφέρει να αγγίξει τα επίπεδα του 2008 και ίσως να εμφανίσει και αισθητή βελτίωση. Ως συνέπεια των παραπάνω τόσο σε εταιρικά όσο και σε ενοποιημένα αποτελέσματα της χρήσης που διανύουμε θα είναι να ενισχυθούν η καθαρή θέση και τα αποτελέσματα χρήσης του 2010. 

  Μάλιστα η εταιρεία θα προβεί και σε μείωση εξόδων προκειμένου να επιτύχει την ενίσχυση της καθαρής θέσης. Πιο συγκεκριμένα η διοίκηση της εταιρείας έχει αποφασίσει να μειώσει το κόστος του προσωπικού σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την χρήση 2009 κυρίως μέσω της μή αντικατάστασης του προσωπικού που θα αποχωρήσει στην διάρκεια της χρήσης του 2010 δεδομένου ότι λόγω της φύσης της εταιρείας το κόστος προσωπικού αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό του συνόλου των λειτουργικών εξόδων. 

  Προσλήψεις θα γίνουν μόνο και εάν το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενη επέκταση της εταιρείας στον τομέα παροχής υπηρεσιών (τεχνικής υποστήριξης) σε εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας. 

  Τέλος το Δ.Σ. της εταιρείας είναι διατεθειμένο να προβεί σε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να βελτιώσει την καθαρή θέση αυτής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020