Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Απρ-2010 10:28

  Κλωνατέξ: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της συμμετοχής στην Αλντεμάρ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεταβίβαση της συμμετοχής στην Αλντεμάρ ολοκληρώθηκε εντός του 2010, ενώ επίκειται η μεταβίβαση 4.111.069 μετοχών από την συμμετοχή στην Α.Ε Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία για την ολοκλήρωση της υλοποίησης της συμφωνίας, που αφορά την εξόφληση κοινοπρακτικού δανείου καθώς και διμερούς δανείου της Κλωνατέξ με την Εθνική Τράπεζα.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις 23/4 πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Κλωνατέξ, στην οποία μεταξύ άλλων έγινε και ενημέρωση σχετικά με την συμφωνία για την εξόφληση των δανείων με την ΕΤΕ.

  Αναλυτικά, οι αποφάσεις της συνέλευσης είναι οι εξής:

  Θέμα 1ο: H Γ.Σ. ομόφωνα και παμψηφεί ενέκρινε την Ετήσια Οικονομική Έκθεση της χρήσης από 1 Ιανουαρίου 2009 έως 31 Δεκεμβρίου 2009, μετά των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή.

  Θέμα 2ο: Η Γ.Σ. ομόφωνα και παμψηφεί ενέκρινε τις αποζημιώσεις και αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Καταστατικού, για τη χρήση από 1 Ιανουαρίου 2009 έως 31 Δεκεμβρίου 2009.

  Θέμα 3ο: Ομόφωνα και παμψηφεί εξελέγη για τον έλεγχο της χρήσης 2010, η Ελεγκτική Εταιρεία ΣΟΛ Α.Ε.Ο.Ε. Σύμφωνα δε με τον Νόμο, η αμοιβή θα καθορισθεί από το Εποπτικό Συμβούλιο του Σ.Ο.E.Λ.

  Θέμα 4ο: Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης υπενθύμισε στο Σώμα ότι η Β΄ επαναληπτική Γ.Σ. της 27/2/2008 των Μετόχων που κατέχουν κοινές μετοχές έλαβε αποφάσεις και επί θεμάτων που αφορούν την αποκατάσταση της σχέσης των κεφαλαίων σύμφωνα με τα άρθρα 47 και 48 του Κ.Ν. 2190/20. Αντίθετα, η αντίστοιχη Γ.Σ. των Μετόχων που κατέχουν προνομιούχες μετοχές και αυτές που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, δεν είχαν την απαιτούμενη απαρτία. Έτσι, εξακολουθεί να υπάρχει εκκρεμότητα όσον αφορά την αποκατάσταση της σχέσης των ιδίων κεφαλαίων προς το μετοχικό κεφάλαιο, σύμφωνα με το άρθρο 47 του Κ.Ν.2190/20.

  Θέμα 5ο: Ο Πρόεδρος υπενθύμισε στη Γενική Συνέλευση ότι στις 17 Ιουλίου 2009 η Διοίκηση της Εταιρείας, οι κύριες πιστώτριες Τράπεζες και οι βασικοί Μέτοχοι της Αλντεμάρ ΑΞΤΕ, συμφώνησαν και υπέγραψαν μία συνολική συμφωνία εξόφλησης του κοινοπρακτικού δανείου καθώς και του διμερούς δανείου με την Εθνική Τράπεζα, μέσω της μεταβίβασης των μετοχών εκδόσεως Αλντεμάρ, ιδιοκτησίας Κλωνατέξ, (οι οποίες ήταν ενεχυρασμένες στις τράπεζες, για την εξασφάλιση των εν λόγω δανείων), σε εταιρεία συμφερόντων των βασικών μετόχων της Αλντεμάρ και διάθεσης μετοχών εκδόσεως της ΑΕ Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία ιδιοκτησίας της Κλωνατέξ.

  Ήδη εντός του τρέχοντος έτους 2010 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της συμμετοχής στην Αλντεμάρ και επίκειται η μεταβίβαση και 4.111.069 μετοχών από την συμμετοχή στην Α.Ε Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία για την ολοκλήρωση της υλοποίησης της συμφωνίας. Με την ολοκλήρωση της υλοποίησης της συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί η οριστικοποίηση των εγγραφών και η οριστική διαμόρφωση των επί μέρους στοιχείων του Ισολογισμού και των αποτελεσμάτων της Εταιρείας, χωρίς όμως άλλη διαφοροποίηση της καθαρής θέσης εξ αυτού του λόγου. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τις ενέργειες της Διοίκησης.

  Θέμα 6ο: Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα και παμψηφεί απάλλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της Εταιρείας και τις Οικονομικές Καταστάσεις για την χρήση από 1 Ιανουαρίου 2009 έως 31 Δεκεμβρίου 2009.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων