Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Νοε-2009 13:24

  Μάρακ: Επέκταση συνεργασίας με Fsona στα Βαλκάνια

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την επέκταση της αποκλειστικής διάθεσης των ασύρματων οπτικών ζεύξεων (LASER, FSO) του Καναδικού κατασκευαστικού οίκου Fsona Optical Wireless ανακοίνωσε η Marac.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εκτός από την Ελλάδα η διάθεση επεκτείνεται πλέον και στην Κύπρο και σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το άνοιγμα νέων αγορών στον τομέα αυτό απαιτεί την ευρύτερη ενημέρωση του επιχειρηματικού κοινού για τα πλεονεκτήματα των υψηλής ποιότητας ασύρματων οπτικών ζεύξεων του μεγάλου αυτού ξένου οίκου.

  Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πιλοτικά έργα σε πολλούς φορείς στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, μεταξύ των οποίων το ιδιαίτερα σημαντικό έργο της Orange Romania. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι ότι τα προϊόντα και οι λύσεις που προσφέρονται από τον Καναδικό οίκο τα έχουν εμπιστευθεί τα τελευταία χρόνια μεγάλοι φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όπως η Βουλή των Ελλήνων, ΤΙΤΑΝ, Cosmote, κ.ά. Οι χρήστες εκμεταλλεύονται την κατηγορία προϊόντων Sonabeam, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους για τη βέλτιστη διασύνδεση των κτιρίων τους και στο πλαίσιο αναβάθμισης του επικοινωνιακού τους δικτύου.

  Σημειώνεται πως οι ζεύξεις laser της Fsona, είναι εξαιρετικά εύχρηστες, δεν χρειάζονται άδεια χρήσης ραδιοσυχνοτήτων από την ΕΕΤΤ, είναι εύκολες στην εγκατάσταση και έχουν χωρητικότητα από 155ΜBps έως και 2,5GBps. Τα πλεονεκτήματα αυτά τις καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικές για περιπτώσεις όπου απαιτείται ταχεία ανάπτυξη επικοινωνιακής υποδομής και μεγάλες χωρητικότητες. Επίσης, διευκολύνουν περιοχές όπου δεν υφίσταται καλωδιακή υποδομή είτε η υπάρχουσα έχει καταστραφεί και σημεία που οι οπτικές ίνες δεν μπορούν να φτάσουν όπως πάνω από ποτάμια, λίμνες, πολυσύχναστους δρόμους κ.ά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ