Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 20-Αυγ-2008 16:38

    Autohellas: Ενίσχυση εσόδων, κάμψη κερδών στο εξάμηνο

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    Με αύξηση των εσόδων και κάμψη των κερδών έκλεισε το α’ εξάμηνο του έτους. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 63,7 εκατ. ευρώ έναντι 55,8 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση 14,3%. 

    Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων διαμορφώθηκαν στα 8,3 εκατ. ευρώ από 7,6 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2007, αυξημένα κατά 9,2% με τα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας να υποχωρούν κατά 44%, στα 2,5 εκατ. ευρώ από 4,5 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2007. 

    Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται πως βασικός λόγος της παραπάνω μείωσης ήταν η αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους τόσο λόγω της αύξησης του κόστους δανεισμού αλλά και του ύψους των δανείων λόγω της επιστροφής κεφαλαίου 47 εκατ. ευρώ. Επίσης, αναφέρεται πως στη μείωση συντέλεσε και ζημιά -609χιλ. που προήλθε από την αλλαγή της μεθόδου επιμέτρησης των ακινήτων. 

    Παράλληλα, τονίζεται πως το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της εταιρείας πραγματοποιείται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. 

    Σε επίπεδο μητρικής, η Autohellas-Hertz παρουσίασε αύξηση κύκλου εργασιών 9,5% φθάνοντας τα 56 εκατ. ευρώ από 51,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων να διαμορφώνονται στα ευρώ 8,5 εκατ. ευρώ από 7,4 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενισχυμένα κατά 15,4%. 

    Παράλληλα, αναφέρεται πως το 2008 έγινε αλλαγή στη μέθοδο αποτίμησης των ακινήτων λόγω της μεγάλης αξίας τους την οποία η εταιρεία εκτιμά ότι πρέπει να αποτυπώνεται στις Οικονομικές Καταστάσεις της. Η επιμέτρηση γίνεται πλέον στην εύλογη αξία και όχι στην αξία κτήσεως. 

    Τέλος, σημειώνεται πως η καθαρή θέση του ομίλου μετά και την επιστροφή κεφαλαίου φθάνει πλέον τα 98 εκατ. ευρώ. Η επιστροφή κεφαλαίου, η οποία αποφασίστηκε στην Ε.Γ.Σ. της εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2008 και ολοκληρώθηκε τον Μάϊο, ήταν συνολικού ποσού 47,3 εκατ. ευρώ και ειδικότερα επιστράφηκαν μετρητά στους μετόχους 1,3 ευρώ ανά μετοχή. 

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ