Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Φεβ-2023 13:20

  Intracom Ακίνητα: Με όχημα την Κλουκίνας - Λάππας η είσοδος στο Χρηματιστήριο

  INTRACOM Σωκρατης Κοκκαλης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21.00

  Του Γιώργου Λαμπίρη

  Νέα δεδομένα φέρνει στη χρηματιστηριακή αγορά η εξαγορά της Κλουκίνας - Λάππας από τον όμιλο Intracom Holdings. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, η Intracom Ακίνητα, που πρόσφατα συστήθηκε από τον όμιλο Intracom και του οποίου αποτελεί κατά 100% θυγατρική, θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέσω απορρόφησής της από την Κλουκίνας - Λάππας.

  Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί εταιρικός μετασχηματισμός της Κλουκίνας - Λάππας κατά τον οποίο θα επικρατήσει η εταιρική επωνυμία της Intracom Ακίνητα.

  Σε ό,τι αφορά την εμπορική δραστηριότητα της Κλουκίνας - Λάππας, θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό αντικείμενο δραστηριότητας αφού θα δημιουργηθεί κοινή εταιρεία μεταξύ των πρώην μετόχων (οικογένεια Λάππα) και της Intracom που θα έχει την ευθύνη διαχείρισης των καταστημάτων λιανικής της Mothercare.

  Τις πληροφορίες του Capital.gr επιβεβαίωσε και η ανακοίνωση που εξέδωσε η Intracom το βράδυ της Παρασκευής.

  Σε αυτήν αναφέρει:

  "Η ολοκλήρωση της συναλλαγής, βάσει του από 2.2.2023 δεσμευτικού Μνημονίου
  Συναντίληψης, εφόσον πληρωθούν οι συνήθεις όροι και αιρέσεις που έχουν τεθεί, θα οδηγήσει στην απόκτηση από την Εταιρεία συνολικού ποσοστού 74,2% στην Κ.Λ.Μ., με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για τη διενέργεια υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εντός της προθεσμίας και σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας.

  Πρόθεση της Εταιρείας με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό της είναι η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Κ.Λ.Μ. σε συνέργεια με το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο που εισφέρει στη νέα θυγατρική της, Intracom Properties, μέσω της, σε εξέλιξη, διάσπασης με απόσχιση του κλάδου ακινήτων με σύσταση νέας εταιρείας και εισφοράς του σε αυτήν με στόχο την ενιαία περαιτέρω ανάπτυξή τους. Σκοπός είναι η συγχώνευση της K.Λ.Μ. Α.Ε. με τη νέα θυγατρική, Intracom Properties, μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη
  και η μετονομασία της Κ.Λ.Μ. σε Intracom Properties.

  Αναφορικά δε με την εμπορική δραστηριότητα της πώλησης παιδικών και βρεφικών ειδών (περιλαμβανομένης της εκμετάλλευσης των καταστημάτων Mothercare) της Κ.Λ.Μ. Α.Ε., στόχος είναι η αδιάλειπτη συνέχειά της, ως ξεχωριστής εταιρείας, μέσω απόσχισης του σχετικού κλάδου και εισφοράς του σε νέα θυγατρική του Ομίλου Intracom, με συμμετοχή και της οικογένειας Λάππα στη μετοχική σύνθεση και τη διοίκηση του νέου σχήματος με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξή της. Τέλος, η θυγατρική ΚΛΜ ΑΤΕ, η οποία θα διατηρήσει στην κυριότητά της το Υδροηλεκτρικό Πάρκο, θα μεταβιβαστεί στην οικογένεια
  Λάππα αφού πρώτα έχουν μεταφερθεί τα λοιπά ακίνητά της, ως ανωτέρω.

  Όλα τα παραπάνω, όπως είναι αυτονόητο, τελούν υπό την προϋπόθεση της λήψης όλων των απαιτούμενων εταιρικών αποφάσεων και εγκρίσεων, της έκδοσης των τυχόν απαιτούμενων αδειών και της τέλεσης όλων των αναγκαίων διατυπώσεων που προβλέπονται από το νόμο".

  Εν τω μεταξύ, σήμερα η Intracom ανακοίνωσε ότι, σε συνέχεια της προσυμφωνημένης συναλλαγής (πακέτο) με τον κ. Λουκά Σπεντζάρη, απέκτησε σήμερα τις υπολειπόμενες 606.255 μετοχές του εν λόγω μετόχου στην Κλουκίνας - Λάππας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,51% έναντι ποσού 545.629,5 ευρώ.

  Σημειώνεται ότι εχθές στο πλαίσιο της συγκεκριμένης προσυμφωνημένης συναλλαγής η Intracom Holdings απέκτησε 10.500.000 μετοχές, ή ποσοστό 26,10% του κεφαλαίου της Κλουκίνας - Λάππας, έναντι ποσού 9.450.000 ευρώ.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ