Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Φεβ-2023 12:00

  ΒΙΣ: Δεν υπάρχει προς το παρόν πρόταση από ξένο όμιλο προς την οικογένεια Φιλίππου

  ΒΙΣ: Δεν υπάρχει προς το παρόν πρόταση από ξένο όμιλο προς την οικογένεια Φιλίππου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία ΒΙΣ, απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημερώνει ότι έχει υπάρξει κατ’ αρχήν εκδήλωση ενδιαφέροντος από ξένο όμιλο για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στην εταιρεία από την οικογένεια Φιλίππου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει οιαδήποτε εξέλιξη, πρόταση ή προσφορά.

  Ειδικότερα, με αφορμή δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι "… έντονη είναι η φημολογία στην αγορά ότι η οικογένεια Φιλίππου βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με μεγάλο (ξένο;) όμιλο, για την παραχώρηση πλειοψηφικού πακέτου της χαρτοβιομηχανίας ΒΙΣ. Μια πρώτη προσέγγιση πηγών που παραδοσιακά έχουν επαφές με τον όμιλο, επιβεβαίωσε ότι "πράγματι γίνονται κάποιες συζητήσεις, αλλά τίποτε ακόμη δεν είναι σίγουρο …", απαντά τα ακόλουθα:

  "Κατόπιν επικοινωνίας με τον βασικό μας μέτοχο, ο οποίος είναι η εταιρεία HQF AE, η οποία σήμερα συμμετέχει στο καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας μας με ποσοστό 91,314% και ελέγχεται από τον Ιωάννη Φιλίππου και τα τέκνα του, πληροφορηθήκαμε ότι έχει λάβει χώρα μία γενική και καταρχήν εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τον βασικό μέτοχο από μεγάλο αλλοδαπό όμιλο για την παραχώρηση σ' αυτόν του άνω πακέτου της ΒΙΣ ΑΕ.

  Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει οιαδήποτε εξέλιξη, ή πρόταση ή προσφορά, ούτε έχει λάβει χώρα οιαδήποτε συζήτηση για καταβληθησόμενο τίμημα ή λοιπούς όρους πώλησης, ούτε υπάρχει δεσμευτική ή μη δεσμευτική προσφορά γραπτή ή προφορική.

  Αν υπάρξει στο μέλλον εξέλιξη που πληροί αφ' εαυτού τα κριτήρια προνομιακής πληροφορίας, θα ανακοινωθεί σύμφωνα με τον νόμο”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ