Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Φεβ-2023 21:44

  H Adani ακύρωσε τη δημόσια προσφορά $2,5 δισ.

  Συνεχίζεται η “αιμορραγία” του Ομίλου Adani όσο εντείνεται η κόντρα με τη Hindenburg
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Adani Enterprises, του πλουσιότερου ανθρώπου στη Ασία Γκαουτάμ Αντάνι, ακύρωσε σήμερα Τετάρτη την πώληση μετοχών ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, σε μια δραματική ανατροπή με φόντο το τεράστιο πλήγμα στην χρηματιστηριακή της αξία που προκάλεσαν οι κατηγορίες για απάτη από τον Αμερικανό short-seller Hindenburg.

  Όπως σχολιάζει το Reuters, η απόσυρση της δημόσιας προσφοράς μετοχών της Adani Enterprises σηματοδοτεί μια εντυπωσιακή οπισθοδρόμηση για τον Αντάνι, που εγκατέλειψε το σχολείο και έγινε δισεκατομμυριούχος με την περιουσία του να αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

  "Οι κινήσεις στην αγορά σήμερα ήταν άνευ προηγουμένου και η τιμή της μετοχής μας παρουσίασε διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεδομένων των ανεξέλεγκτων αυτών συνθηκών, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θεώρησε ότι η συνέχιση της έκδοσης δεν θα ήταν σωστή ηθικά", δήλωσε ο Αντάνι.

  Ο ίδιος τόνισε πάντως στη δήλωσή του ότι "ο ισολογισμός μας είναι πολύ υγιής με ισχυρές ταμειακές ροές και ασφαλή assets, ενώ έχουμε άψογο ιστορικό εξυπηρέτησης του χρέους μας. Αυτή η απόφαση δεν θα έχει καμία επίπτωση στις υπάρχουσες λειτουργίες και τα μελλοντικά μας σχέδια".

  Ο Αντάνι, του οποίου τα παγκόσμια επιχειρηματικά συμφέροντα περιλαμβάνουν λιμάνια, αεροδρόμια, εξορύξεις, τσιμέντο και ενέργεια, επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες να σταθεροποιήσει τις εταιρείες του και να υπερασπιστεί τη φήμη του.

  "Μόλις σταθεροποιηθεί η αγορά, θα εξετάσουμε εκ νέου τη στρατηγική μας στην κεφαλαιαγορά", πρόσθεσε στη δήλωσή του.

  Σημειώνεται ότι οι επενδυτές είχαν δώσει πάντως ψήφο εμπιστοσύνης στον όμιλο, καλύπτοντας τα 2,5 δισ. δολάρια της δημόσιας προσφοράς για την αύξηση κεφαλαίου.

  Οι κλυδωνισμοί στον όμιλο Adani ξεκίνησαν όταν την περασμένη εβδομάδα σε μία μακροσκελή έκθεση η Hindenburg Research προέβη σε πολλαπλές κατηγορίες εναντίον των εταιρειών του, λέγοντας ότι ο όμιλος έχει "εμπλακεί σε θρασύτατη χειραγώγηση μετοχών και λογιστικές απάτες σε βάθος δεκαετιών".

  Έκτοτε επτά εισηγμένες εταιρείες του ομίλου Adani έχουν απολέσει χρηματιστηριακή αξία ύψους 86 δισ. δολαρίων, με τον τίτλο της ναυαρχίδας του της Adani Enterprises να πραγματοποιεί βουτιά 28% ξανά σήμερα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ