Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Δεκ-2022 14:20

  Παράταση στις δεσμευτικές προσφορές για το νέο ιδιωτικό νοσοκομείο στο Ελληνικό

  Lamda Development Ελληνικο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παρατείνεται έως τις 20 Δεκεμβρίου η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την κατασκευή και λειτουργία νέου ιδιωτικού νοσοκομείου που θα περιλαμβάνεται στο χώρο του Ελληνικού. 

  Οπως ανέφερε τις προηγούμενες μέρες το Capital.gr η κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών είχε γίνει μέσα στο καλοκαίρι, και, κατά το ρεπορτάζ, όλα τα μεγάλα ονόματα της εγχώριας αγοράς της ιδιωτικής περίθαλψης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον: 

  - Ο όμιλος Hellenic Healthcare Group (που έχει υπό την "ομπρέλα" του το Υγεία, το Metropolitan Hospital, το Μητέρα, το Metropolitan General, το Λητώ, το Creta InterClinic στην Κρήτη και το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Κύπρο).

  - Ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών της οικογένειας Αποστολόπουλου.

  - Το Ιασώ (που ανήκει στο fund Oaktree Capital Group Holdings).

  - Το Ερρίκος Ντυνάν (σημειώνεται πως η εταιρεία "Ημιθέα", ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου που ελέγχει η Τράπεζα Πειραιώς, βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης με τον όμιλο της Euromedica.

  - Ο όμιλος της Ευρωκλινικής.

  Η επένδυση

  Η επένδυση θα υλοποιηθεί σε οικόπεδο έκτασης 30 χιλιάδων τ.μ. και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τμήμα επειγόντων περιστατικών, τμήμα πρώτων βοηθειών και ιατρικές υπηρεσίες wellness, αποκατάστασης κτλ.

  Οι πληροφορίες λένε πως οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί αφορούν σε ιδιωτικό νοσοκομείο, δυναμικότητας περίπου 200-250 κλινών, το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, όχι όμως μαιευτικό τμήμα.

  Ο ορίζοντας υλοποίησης του ιδιωτικού νοσοκομείου θα είναι μέσα στην πενταετία. Η τιμή του οικοπέδου υπολογίζεται στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος της κατασκευής σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η επιλογή της επενδυτικής προσφοράς δεν αποκλείεται να γίνει πριν το τέλος της χρονιάς, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες της κατασκευής.

  Βίκυ Κουρλιμπίνη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ