Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Δεκ-2022 08:12

  Στην εκπνοή του έτους η δημοπράτηση του μεγάλου αρδευτικού έργου των 64,5 εκατ. ευρώ

  Στην εκπνοή του έτους η δημοπράτηση του μεγάλου αρδευτικού έργου των 64,5 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Ελένης Μπότα

  Στην εκπνοή του 2022, στις 29 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση του μεγάλου αρδευτικού έργου που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για τα Εγγειοβελτιωτικά Έργα Παραλίμνιων Περιοχών Αμβρακίας - Αμφιλοχίας και Βάλτου, συνολικού προϋπολογισμού 64,5 εκατ. ευρώ.

  Βασικός στόχος του έργου αποτελεί η παροχή νερού για αγροτική χρήση λόγω της ελλειμματικής άρδευσης των υφιστάμενων καλλιεργειών και της ανάγκης ανάπτυξης νέων καλλιεργειών.

  Τα αρδευτικά έργα της σύμβασης χωρίζονται: στα αρδευτικά έργα της περιοχής Αμβρακίας – Αμφιλοχίας, τα οποία περιλαμβάνουν έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης και τα συναφή αποχετευτικά, στραγγιστικά - αντιπλημμυρικά έργων, από την υπό κατασκευή διώρυγα μεταφοράς νερού δυτικά του ποταμού Αχελώου μέχρι τις παραλίμνιες περιοχές Αμβρακίας - Αμφιλοχίας. Προτείνονται 13 επί μέρους αρδευτικά δίκτυα που θα αρδεύουν ακαθάριστη έκταση 12.760 στρ. καθώς και στο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής Βάλτου, για την άρδευση περίπου 25.186 στρ. με τα αρδευτικά έργα και όλα τα απαραίτητα συνοδά έργα αποχέτευσης - αντιπλημμυρικά.

  Τα παραπάνω έργα συνδέονται μεταξύ τους μέσω της διώρυγας Αμβρακίας - Αμφιλοχίας – Βάλτου, καθώς και της σήραγγας του Βάλτου.

  Το φυσικό αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας-Αμφιλοχίας, δύο αντλιοστάσια άρδευσης, αποχετευτικό δίκτυο, διευθετήσεις ρεμάτων και τάφρων και λοιπά συνοδά έργα (συσκευές, φρεάτια κ.λπ.).

  Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω έργων, από τη συνολική ακαθάριστη έκταση των 12.760 στρ. στην περιοχή κατασκευής τους θα αρδεύονται 11.500 στρ. καθαρής έκτασης.

  Όσον αφορά τα Εγγειοβελτιωτικά έργα Α' φάσης περιοχών Βάλτου προβλέπεται η κατασκευή κεντρικής λιμνοδεξαμενής, τεχνικά έργα διέλευσης των αγωγών σε ρέματα και τάφρους αποχέτευσης και από οδικούς άξονες, αντιπλημμυρικά-αποχετευτικά δίκτυα και έργα αγροτικής οδοποιίας.

  Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω έργων, από τη συνολική ακαθάριστη έκταση των 25.186 στρεμμάτων στην περιοχή κατασκευής τους θα αρδεύονται 21.985 στρέμματα καθαρής έκτασης.

  Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 30 Δεκεμβρίου ενώ η διάρκεια κατασκευής του έργου έχει οριστεί στους 36 μήνες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ