Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Δεκ-2022 17:59

  Λάμψα: Συμφωνία μίσθωσης του "Elatos Resort & Health Club"

  Λάμψα: Συμφωνία μίσθωσης του "Elatos Resort & Health Club"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. ανακοίνωσε σήμερα ότι, στο πλαίσιο στρατηγικών της αποφάσεων, προχώρησε σε σύσταση νέας Μονοπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (Ι.Κ.Ε.), κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) θυγατρικής της, με την επωνυμία "ΕΛΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.", η οποία, υπό την ιδιότητα της μισθώτριας, προέβη την 01.12.2022 στην υπογραφή Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μισθώσεως Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος "Elatos Resort & Health Club" με την ιδιοκτήτρια εταιρεία υπό  την επωνυμία "ΕΛΑΤΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ", η οποία προσφάτως περιήλθε στον πλήρη έλεγχο του βασικού μετόχου της Εταιρείας, κ. Αθανασίου Λασκαρίδη.

  Η Σύμβασης Μίσθωσης θα έχει διάρκεια τριάντα (30) ετών με δικαίωμα παράτασης ενώ περιέχει και ρητή πρόβλεψη για δυνατότητα πρόωρης λύσης της (καταγγελία) υπό τις ίδιες προϋποθέσεις για αμφότερα τα μέρη.

  Το μίσθωμα διακρίνεται αφενός σε εφάπαξ ποσό το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων (€500.000) ευρώ το οποίο θα καταβληθεί εντός του Δεκεμβρίου 2022 και αφετέρου σε ετήσιο ποσό το οποίο, για λόγους ασφαλείας, θα προσδιορισθεί μόνο κατόπιν εκπόνησης των μελετών αναβάθμισης του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος "Elatos Resort & Health Club" και ανάπτυξης του σχετικού επιχειρηματικού σχεδίου βάσει οικείας εκτίμησης του ευλόγου από ανεξάρτητο εκτιμητή. Η Εταιρεία θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό ως προς τον προσδιορισμό του ετήσιου μισθώματος, μόλις ολοκληρωθούν τα ανωτέρω.

  Σημειώνεται ότι η Σύμβασης Μίσθωσης  καταρτίσθηκε με συνήθεις εμπορικούς όρους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ