Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Νοε-2022 12:26

  Ιονική Ξενοδοχειακή: Έκδοση ομολογιακού 280 εκατ. ευρώ

  Ιονική Ξενοδοχειακή: Έκδοση ομολογιακού 280 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους 280 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί από την Εθνική Τράπεζα προχωρά η Ιονική Ξενοδοχειακή. Το ομολογιακό δάνειο προορίζεται για αναχρηματοδότηση του δανεισμού, αλλά και για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, με επίκεντρο τη ανακατασκευή του Hilton.

  Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο η Hilton και η Ιονική Ξενοδοχειακή Α.Ε. (με βασικούς μετόχους τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας- ΤΕ.ΜΕΣ. Α.Ε. με 51% -στην οποία συμμετέχουν οι όμιλοι Κωνσταντακόπουλου και Οlayan- και Olayan με 49%) ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για το νέο ξενοδοχείο και τις ιδιωτικές κατοικίες που θα δημιουργηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Με τη συμφωνία αυτή, τα luxury brands της Hilton Conrad Hotels & Resorts, Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences αποκτούν παρουσία στην Ελλάδα και θα λειτουργήσουν εντός του νέου προορισμού που αναπτύσσει η Ιονική Ξενοδοχειακή.

  Το νέο ξενοδοχείο Conrad, το οποίο αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του το 2024, θα περιλαμβάνει περίπου 280 δωμάτια και σουίτες, καθώς και περίπου 50 ιδιωτικές κατοικίες Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences. Προβλέπεται ακόμη η συνολική ανάπλαση του τελευταίου ορόφου όπου θα φιλοξενηθούν εμπειρίες γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, η επέκταση δίπλα στο χώρο της πισίνας και η δημιουργία θεματικών εμπορικών χώρων, εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονης λέσχης μελών σε χώρους 5.500 τ.μ.

  Πρόκειται για επένδυση ύψους άνω των 130 εκατ. ευρώ από την Ιονική Ξενοδοχειακή, πλέον της αρχικής επένδυσης των περίπου 145 εκατ. για την εξαγορά του κτιρίου.

  Για την εξασφάλιση του δανείου η ΤΕΜΕΣ θα βάλει ως ενέχυρο το 51% των μετοχών της Ιονική Ξενοδοχειακή. 


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ