Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Οκτ-2022 17:51

  Ideal: "Πράσινο φως" από Επ. Κεφαλαιαγοράς στο squeeze out της Byte

  Ideal: "Πράσινο φως" από Επ. Κεφαλαιαγοράς στο squeeze out της Byte
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ideal Holdings ανακοινώνει ότι στις 11/10/2022, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το από 03/10/2022 αίτημα της εταιρείας σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των μετοχών των υπόλοιπων μετόχων της εταιρείας Byte, οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν την από 01η/07/2022 Προαιρετική Δημόσια Πρόταση εξαγοράς που υπέβαλε η Ideal για την απόκτηση του 100% των μετοχών εκδόσεως της Byte. 

  Η ως άνω έγκριση από το Δ.Σ. της Ε.Κ. κοινοποιήθηκε στην Ideal την 13η/10/2022, ενώ ως ημερομηνία παύσης της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Byte στο Χρηματιστήριο Αθηνών ορίστηκε η 26η/10/2022.

  Το Δικαίωμα Εξαγοράς αφορά στην απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών εκδόσεως Byte με αντάλλαγμα ίσο με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης ή, κατ’ επιλογή του αποδέκτη, ίση με το Αντάλλαγμα σε Μετρητά. Κατ’ αντιστοιχία με την Προαιρετική Δημόσια Πρόταση, από το καταβλητέο προς τους μετόχους Προσφερόμενο Αντάλλαγμα θα αφαιρεθεί ο φόρος που προβλέπεται στο άρθρο 9 του Ν. 2579/1998, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε 0,20% και υπολογίζεται επί της αξίας συναλλαγής. 

  Προκειμένου οι μέτοχοι τους οποίους αφορά το Δικαίωμα Εξαγοράς να επιλέξουν να λάβουν το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα είτε το Αντάλλαγμα σε Μετρητά, οι εν λόγω μέτοχοι θα πρέπει να παράσχουν εγκαίρως σχετική εντολή στοn χειριστή του λογαριασμού τους στο Σ.Α.Τ. και να τον εξουσιοδοτήσουν να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραλάβει για λογαριασμό τους το είδος του ανταλλάγματος που θα έχουν επιλέξει κατά τη διαδικασία του Δικαιώματος Εξαγοράς. Έντυπο της σχετικής δήλωσης επιλογής θα διατεθεί στους Χειριστές μέσω της ΕΛ.Κ.Α.Τ. 

  Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την Απόφαση, σε περίπτωση (α) που κάτοχος Μετοχών δεν εξουσιοδοτήσει προσηκόντως το χειριστή του λογαριασμού αξιογράφων του/της στο Σ.Α.Τ. να εισπράξει το αντάλλαγμα για λογαριασμό του/της, ή (β) Μετοχών που δεν είναι ελεύθερες βαρών, δικαιωμάτων τρίτων ή κατασχέσεων, ή (γ) Μετοχών που βρίσκονται σε λογαριασμό χειριστή στο Σ.ΑΤ. υπό ειδική εκκαθάριση, η IDEAL θα παρακαταθέσει το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ του οικείου δικαιούχου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ