Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Μαρ-2022 09:06

  Autohellas: Οι προοπτικές του 2022 και η έκθεση στην Ουκρανία

  Autohellas: Οι προοπτικές του 2022 και η έκθεση στην Ουκρανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Μετά από μια χρονιά ρεκόρ, όπου κατέγραψε αύξηση 30,5% στον κύκλο εργασιών και τριπλασιασμό στα καθαρά κέρδη, η διοίκηση του ομίλου Autohellas αναμένει ότι το 2022 τα μεγέθη θα είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς αποκλιμακώνεται η πανδημία και αναμένεται η βελτίωση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται.

  "Για το 2022 η διαφαινόμενη αποκλιμάκωση της πανδημίας που οδηγεί στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία κυρίως για την πορεία του τουρισμού.

  Ομοίως η αναθέρμανση της οικονομίας προσφέρει προοπτικές περαιτέρω βελτίωσης σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του Ομίλου”, σημειώνει η διοίκηση του ομίλου στην οικονομική έκθεση του 2021.

  Η πανδημία εξακολουθεί να επηρεάζει τις μετακινήσεις αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό από την περυσινή χρονιά. Οι ενδείξεις για την τουριστική σεζόν είναι αυτή τη στιγμή καλές και οι πιθανότητες να δούμε μια σεζόν που ξεκινάει από τον Απρίλιο είναι πολύ μεγάλες.

  Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις αλλά και οι αυξημένες αεροπορικές θέσεις προς τη χώρα παραπέμπουν σε αφίξεις τουριστών από το δεύτερο τρίμηνο του έτους που θα προσεγγίσουν τα νούμερα του 2019 αν και θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι όσο η πανδημία είναι παρούσα.

  Η εταιρεία προχωράει σε ένα σχεδιασμό με συγκεκριμένο πλάνο επενδύσεων σε ανανέωση και αύξηση του στόλου της, το μέγεθος του οποίου θα εξαρτηθεί από το αν οι θετικές ενδείξεις παραμείνουν.

  Αν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις τελικά επιβεβαιωθούν τότε η πρόβλεψη της εταιρείας για το 2022 είναι ότι τα μεγέθη θα είναι βελτιωμένα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με τη βελτίωση να προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από το δεύτερο τρίμηνο του έτους και μετά.

  "Η χρονιά 2022 μας βρίσκει σταθερά αισιόδοξους για περαιτέρω αύξηση των μεγεθών μας. Παρόλη την συνεχιζόμενη αστάθεια της αγοράς λόγω των παραπάνω προβλημάτων στο ξεκίνημα της χρονιάς, παραμένει ως πρωταρχικός στόχος μας η εξέλιξη των προγραμμάτων μακροχρόνιας μίσθωσης σε Ιδιώτες και Ελεύθερους επαγγελματίες, η αύξηση αλλά και η υποστήριξη των πελατών μας για την μετάβαση τους σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων (Ι.Χ. επιβατικά & ελαφρά φορτηγά Ι.Χ.), η αυτοματοποίηση των διαδικασιών και των συστημάτων μας.

  Η ανθρωποκεντρική μας προσέγγιση και επικοινωνία και φυσικά η συνεχής εκπαίδευση των εργαζομένων μας στοχεύει πάντα στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας και στην παροχή βέλτιστων λύσεων και υπηρεσιών”, σημειώνει ακόμη η διοίκηση του ομίλου.

  H έκθεση στην Ουκρανία

  Ο όμιλος Autohellas από το 2015 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ουκρανία έχοντας το δικαίωμα χρήσης του σήματος Hertz. Η δραστηριότητα στη χώρα έχει κύκλο εργασιών μόλις 686 χιλ. ευρώ δηλαδή 0,1% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

  Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά στο σύνολο ενεργητικού του ομίλου. Με βάση τα παραπάνω, η διοικηση του ομίλου εκτιμά πως η οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα επηρεάσει τα οικονομικά μεγέθη.

  "Μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ο όμιλος είναι σε συχνή επικοινωνία με τους εργαζομένους έχοντας ως αποκλειστική προτεραιότητα την ασφάλειά τους.

  Ελπίζουμε να μην υπάρξει διάρκεια και επέκταση στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να είναι κατά το δυνατόν μικρότερες οι επιπτώσεις στην αγορά και στην οικονομία γενικότερα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην οικονομική έκθεση.

  kostaskets@Capital.gr

  Διαβάστε ακόμη:

  - Autohellas: Αύξηση κερδοφορίας 200% με €52,4 εκατ. κέρδη μετά φόρων

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ