Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Μαρ-2022 08:13

  Νέες δραστηριότητες εξετάζει ο όμιλος Quest

  Νέες δραστηριότητες εξετάζει ο όμιλος Quest
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Την επέκταση των δραστηριοτήτων της Quest σε έναν νέο κλάδο εξετάζει η διοίκηση του ομίλου, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που αποφάσισε τη διάσπαση μετοχών (stock split) με αναλογία τρεις νέες σε αντικατάσταση μίας παλαιάς.

  "Μετά από την πώληση της Cardlink και την αποχώρηση μας από τον κλάδο των ηλεκτρονικών πληρωμών, βρισκόμαστε σε αναζήτηση νέας δραστηριότητας, πιθανώς συμπληρωματικής με αυτές που ήδη έχουμε”, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Quest, Απόστολος Γεωργαντζής.

  Προς το παρών η διοίκηση του ομίλου Quest κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για τα μελλοντικά της σχέδια, αν και περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να δοθούν κατά την τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στους επόμενους μήνες. Εκεί θα παρουσιαστούν και τα βασικά σημεία του επιχειρηματικού σχεδίου της Quest για την πενταετία 2022-2026.

  Μιλώντας για τις άμεσες προοπτικές ο πρόεδρος του ομίλου Quest, Θεόδωρος Φέσσας, σημείωσε ότι η χρονιά παρά τις αντιξοότητες ξεκίνησε καλά για τις εταιρείες του ομίλου, λαμβάνοντας ώθηση και από το πολύ καλό 2021. Τόνισε την έντονη αβεβαιότητα που επικρατεί, λόγω πανδημίας, διεθνών εντάσεων και του ενεργειακού κόστους, αν και όπως σημείωσε ο όμιλος δεν έχει μεγάλη ενεργειακή εξάρτηση.

  "Το θέμα που μας απασχολεί έχει να κάνει με τη ζήτηση των προϊόντων και των υπηρεσιών του ομίλου”, συνέχισε ο κ. Φέσσας, "και αυτό εξαρτάται από τη ροή των ψηφιακών έργων από το ελληνικό Δημόσιο με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και από την ιδιωτική κατανάλωση που μπορεί να μειωθεί καθώς λόγω του πληθωρισμού μπορεί να μειωθεί το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών”.

  "Όταν βασικά αγαθά γίνονται πιο ακριβά, τότε μειώνονται οι δαπάνες για τα προϊόντα που δεν είναι πρώτης ανάγκης και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό”, ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του ομίλου Quest, δηλώνοντας ωστόσο συγκρατημένα αισιόδοξος για το επόμενο διάστημα.

  H διάσπαση μετοχών

  Η έκτακτη γενική συνέλευση της Quest αποφάσισε χθες το split μετοχών με αναλογία 3 προς 1, μια κίνηση που όπως είπε ο κ. Φέσσα θα βοηθήσει μεταξύ άλλων την εμπορευσιμότητα της μετοχής.

  "Έχουμε τη δεύτερη πιο ακριβή μετοχή στο ΧΑ και αυτό σε συνδυασμό με την χαμηλή ελεύθερη διασπορά δεν βοηθά την εμπορευσιμότητα της μετοχής”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Το split αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες 15 με 20 ήμερες.

  Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα δοθεί μέρισμα φέτος ο κ. Φέσσας σημείωσε πως στόχος είναι να συνεχιστεί η μερισματική πολιτική, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

  Ξεκαθάρισε, βέβαια, ότι η αμοιβή των μετόχων φέτος θα είναι σημαντικά χαμηλότερη από τη περσινή που η εταιρεία μοίρασε συνολικά περί τα 60 εκατ. ευρώ, λόγω και της πώλησης της Cardlink. "Μην περιμένετε τις χαρές του 2021”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

  Αναμονή για τη ΓΕ Δημητρίου

  Η διοίκηση του ομίλου αναμένει και την απόφαση του δικαστηρίου για το σχέδιο εξυγίανσης της ΓΕ Δημητρίου που θα έχει ως αποτέλεσμα η Quest να καταστεί μέτοχος πλειοψηφίας της εισηγμένης. Το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε πριν από εννέα μήνες.

  Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες συνεργάζονται, καθώς η Quest έχει αναλάβει ουσιαστικά την εισαγωγή και διανομή των κλιματιστικών Toyotomi, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εξυγίανσης για να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

  O κ. Φέσσας, εμμέσως πλην σαφώς, εκτίμησε ότι εφόσον προχωρήσει η εξυγίανση και η ΑΜΚ θα ακολουθήσει και η έξοδος της ΓΕ Δημητρίου από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

  "Αναφέρω απλά ότι καμία από τις θυγατρικές μας δεν μπόρεσε να σταθεί μόνη της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, λόγω του υψηλού κόστους”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Quest απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

  kostaskets@capital.gr 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ