Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 17-Σεπ-2007 13:05

    Info-Quest: Με 90,04% στην Unisystems μετά τη λήξη της δημόσιας πρότασης

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Στο 90,04% (ήτοι 34.674.570 μετοχές) διαμορφώνεται το ποσοστό που θα κατέχει η Info-Quest επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Unisystems μετά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των μετοχών που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημοσίας Προτάσεως καθώς και των μετοχών που αποκτήθηκαν χρηματιστηριακώς από την ημερομηνία υποβολής της Δημόσιας Πρότασης και μέχρι το τέλος της Περιόδου Αποδοχής.

    Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος αποδοχής της Δημοσίας Προτάσεως άρχισε την Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2007, και έληξε την Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2007.


    Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, κατά την 20η Ιουλίου 2007 (ημερομηνία υποβολής της Δημόσιας Πρότασης) η Info-Quest κατείχε, 23.605.245 μετοχές της εταιρείας ή ποσοστό 61,29% του μετοχικού της κεφαλαίου, μετά δικαιωμάτων ψήφου.


    Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής προσφέρθηκαν από αποδεχόμενους τη Δημόσια Πρόταση μετόχους 2.454.176 μετοχές, ήτοι μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 6,37% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας.


    Επίσης, στο πλαίσιο της Δημόσιας Προτάσεως και σύμφωνα με τους όρους αυτής, η Info-Quest απέκτησε χρηματιστηριακώς από την ημερομηνία υποβολής της Δημόσιας Πρότασης και μέχρι τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, δηλ. από τις 20 Ιουλίου 2007 μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου 2007, 8.615.149 μετοχές, ήτοι μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 22,37% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας.


    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η μεταβίβαση των μετοχών που προσφέρθηκαν εγκύρως κατά τη Δημόσια Πρόταση και οι σχετικές καταχωρήσεις στο Σ.Α.Τ. θα πραγματοποιηθούν εντός έξι εργασίμων ημερών από τη λήξη της περιόδου αποδοχής, ήτοι την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007, με τον τρόπο που προβλέπεται στην παράγραφο 2.21 του Πληροφοριακού Δελτίου. Το τίμημα θα καταβληθεί στους αποδεχόμενους μετόχους, με τον τρόπο που έχουν υποδείξει στις Δηλώσεις Αποδοχής τους, την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007.


    Σημειώνεται επίσης ότι δεδομένου ότι η Info-Quest θα κατέχει μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν το 90% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, υποχρεούται για περίοδο τριών μηνών από την παρούσα δημοσίευση να αποκτήσει χρηματιστηριακά στην τιμή των 2,10 ευρώ τοις μετρητοίς ανά μετοχή όλες τις μετοχές που θα του προσφερθούν.


    Η εταιρεία διατηρεί για περίοδο 3 μηνών από τη λήξη της περιόδου αποδοχής το δικαίωμα να απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτήν όλων των υπόλοιπων μετοχών της εταιρείας.

    Υπενθυμίζεται ότι την 20η Ιουλίου 2007, η Info-Quest απηύθυνε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών εκδόσεως της ανωνύμου εταιρίας υπό την επωνυμία Unisystems Συστήματα Πληροφορικής Ανώνυμος Εταιρεία που ο ίδιος, αμέσως ή εμμέσως, δεν κατείχε, ήτοι, 14.907.055 μετοχές, που, κατά την ημερομηνία εκείνη, αντιπροσώπευαν ποσοστό 38,71% του συνολικώς καταβεβλημένου, μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου εκ μετοχών εκδόσεως της εταιρείας. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δια της από 31 Ιουλίου 2007 αποφάσεως του Διοικητικού της Συμβουλίου, ενέκρινε το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου του Προτείνοντος .

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ