Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Ιαν-2022 17:01

  Δημοσιοποίηση ονομάτων επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της Covid-19

  5482972
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συγκεκριμένη αναφορά, με την οποία προαναγγέλλει ότι στο εξής θα δημοσιοποιούνται τα ονόματα των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της νόσου Covid-19 περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση κυβέρνηση επιδιώκει να δράσει αποθαρρυντικά προς εκείνους που αντιβαίνουν τα μέτρα που έχει θεσπίσει κατά της διασποράς του ιού. 

  Η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό του δικαίου ανταγωνισμού για την ψηφιακή εποχή ρυθμίζονται θέματα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

  Ταυτόχρονα, η εν λόγω διάταξη επιδιώκει την άμεση ενημέρωση των πελατών των συγκεκριμένων καταστημάτων, γεγονός που επίσης εκτιμάται ότι μπορεί να δράσει αποτρεπτικά για τους παραβάτες. 

  Ειδικότερα, στο άρθρο 1 της τροπολογίας αναφέρεται ότι:

  "Επιδιώκεται η εξασφάλιση της δυνατότητας δημοσιοποίησης των εμπορικών επωνυμιών των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς της νόσου COVID-19. Σκοπός της διάταξης είναι άμεσα και δημόσια μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης των καταναλωτών – πολιτών, να δημοσιοποιείται η παραβίαση των μέτρων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Αποθαρρύνεται με αυτή τη διάταξη, τόσο η επιχείρηση από τη μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, όσο και το καταναλωτικό κοινό, από την προσέλευση και συναλλαγή του με επιχειρήσεις που δε λειτουργούν σύννομα ως προς τα μέτρα από τη μετάδοση του κορονοϊού".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ