Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Νοε-2021 15:26

  Folli Follie: Εγκρίθηκε η συμφωνία εξυγίανσης από την Έκτακτη ΓΣ

  Folli Follie: Εγκρίθηκε η συμφωνία εξυγίανσης από την Έκτακτη ΓΣ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πλήρη αποδοχή του σχεδίου εξυγίανσης ενέκρινε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Folli Follie που πραγματοποιήθηκε σήμερα χωρίς της συμμετοχή των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου που είχαν καταψηφίσει το εν λόγω σχέδιο, καθώς ασκήθηκε το δικαίωμα της παράστασης και ψήφου. 

  Αντί αυτών, καθώς και άλλων μετόχων (που κατείχαν συνολικό ποσοστό 63,77%) οι οποίοι δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν τη συμφωνία στην έκτακτη ΓΣ τον περασμένο Μάρτιο, όπως η Fosun, η δικηγόρος Βασιλική Τσιατά ως ειδική εντολοδόχος άσκησε το δικαίωμα παράστασης και ψήφου.

  Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie, Γιώργος Σάμιος η συμφωνία εξυγίανσης είναι συμφέρουσα για τους μετόχους, καθώς σε περίπτωση μη ευόδωσης της εξυγίανσης, η εκποίηση της περιουσία της εταιρείας δεν επαρκεί για να καλυφθεί ο υπέρμετρος δανεισμός. 

  Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει μεταξύ άλλων τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της Folli Follie σε δύο νέες εταιρείες με έδρα το Λουξεμβούργο (OpsCo, AssetsCo) και τέλος την έκδοση νέων ομολογιών.

  Η Folli Follie θα διαθέτει ποσοστό 10% στην OpsCo η οποία θα αποκτήσει τις συμβάσεις διανομής για τις εμπορικές δραστηριότητες του ομίλου, ενώ η AssetCo θα έχει στο ενεργητικό της όλα τα περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα και συμμετοχές σε άλλες εταιρείες. 

  Βάσει πάντα του προτεινόμενου σχεδίου, οι ομολογιούχοι πιστωτές που εκπροσωπούν άνω του 90% του συνόλου των υποχρεώσεων της εταιρείας θα λάβουν μετοχές και ομολογίες ύψους 60 εκατ. ευρώ, αποκτώντας πλειοψηφικό ποσοστό στην Folli Follie και στις νέες εταιρείες Οι υπόλοιποι πιστωτές θα λάβουν νέες ομολογίες ύψους 1,6 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 20% των απαιτήσεων τους. 

  Συνολικά, η Folli Follie προβλέπεται ότι θα αποδώσει το 32% των συνολικών χρεών της και υπολογίζεται ότι ποσό της τάξεως των 349 εκατ. ευρώ θα διαγραφεί. Ακόμη προβλέπεται ότι οι οφειλές προς Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και εργαζομένους, συνολικού ύψους 15,8 εκατ. ευρώ, θα εξοφληθούν πλήρως. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ