Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Οκτ-2021 09:23

  Μέσω του Ταμείου Υποδομών δάνειο στην Καραμολέγκος

  Μέσω του Ταμείου Υποδομών δάνειο στην Καραμολέγκος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση  

  Στη σύναψη δύο μακροπρόθεσμων ομολογιακών δανείων με την Εθνική Τράπεζα, μέχρι συνολικού ποσού 20 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος. 

  Το πρώτο δάνειο των 14,2 εκατ. ευρώ, 12ετούς διάρκειας με δικαίωμα επέκτασης επιπλέον τρεισήμισι ετών και σταθερό επιτόκιο δανεισμού, είναι χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Υποδομών. Το δεύτερο δάνειο, μέχρι ποσού 5,8 εκατ. ευρώ, είναι και αυτό 12ετούς διάρκειας με δικαίωμα επέκτασης επιπλέον τρεισήμισι ετών, με κυμαινόμενο επιτόκιο δανεισμού. 

  Η πρώτη δόση αποπληρωμής και για τα δύο δάνεια είναι καταβλητέα τον Σεπτέμβριο του 2023, ενώ η περίοδος εκτοκισμού είναι εξαμηνιαία. Ήδη, η εταιρεία έχει προβεί στην εξόφληση βραχυπρόθεσμου δανεισμού ύψους 5 εκατ. ευρώ δυνάμει της δανειακής σύμβασης των 5,8 εκατ. ευρώ, ενώ βάσει της δανειακής σύμβασης των 14,2 εκατ. ευρώ έχει δεσμευτεί συμβατικά στην αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού ύψους 10 εκατ. ευρώ. 

  Την ίδια στιγμή η εταιρεία προσπαθεί να βρει λύση για να αντιμετωπίσει την αύξηση του κόστους A’, Β’ Υλών και υλικών συσκευασίας μέσω ειδικών συμφωνιών με τους προμηθευτές της, ενώ προσαρμόζει ανάλογα την τιμολογιακή και εμπορική πολιτική της.

  Σχετικά με τα μεγέθη του πρώτου εξαμήνου, ο τζίρος του ομίλου ανήλθε σε 52,4 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 9,40% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2020. Τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και στο β` εξάμηνο. Τα έξοδα του, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών, ανήλθαν σε 22,31 εκατ. ευρώ, έναντι 19,51 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 2,1 εκατ. ευρώ από 71.217 ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020. 

  Αναφορικά με τον αριθμό του απασχολούμενου προσωπικού την 30ή Ιουνίου του 2021 αυτός ήταν 888 άτομα για τον όμιλο από 808 που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ