Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Σεπ-2021 07:40

  Το come back της Creta Farms

  Το come back της Creta Farms
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Κοντά έναν χρόνο μετά την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού – μεταβίβασης του βιώσιμου τμήματος της χειμαζόμενης Creta Farm στην Bella Bulgaria, η νέα Creta Farm Τροφίμων κατάφερε πέρυσι να ανακτήσει το 1/5 του τζίρου που έκανε η αλλαντοβιομηχανία προ της κρίσης που την οδήγησε στο Πρωτοδικείο και στην εξυγίανση.

  Οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν πέρυσι στα 21,70 εκατ. ευρώ, το μικτό περιθώριο κέρδους στα 10,1 εκατ. ευρώ (46,6%), το αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων, επενδυτικών και εξόδων αναδιοργάνωσης (EBITDA) σε 1,1 εκατ. ευρώ, το αποτέλεσμα προ φόρων σε 191 χιλ. ευρώ και ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού κατά την 31/12/2020 ήταν 590 άτομα. 

  Το σύνολο του δανεισμού της την 31η Δεκεμβρίου του 2020 ήταν 47,28 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 35 εκατ. ευρώ ήταν ομολογιακά δάνεια και 6,44 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμα, ενώ τα σταθμισμένα μέσα επιτόκια τραπεζικού δανεισμού της ήταν 3,62%. 

  Για τη φετινή χρονιά η διοίκηση της εταιρείας, στοχεύει στην ανάκτηση των μεριδίων που είχαν τα προϊόντα CRETA FARMS προ της κρίσης, και στην πλήρη ανάκτηση του 100% των κωδικοσημείων ενώ θα γίνουν επιλεκτικά λανσαρίσματα.

  Στο κανάλι HO.RE.CA/ Food Service τα projects θα είναι στοχευμένα ενώ στην αγορά της κατάψυξης του οργανωμένου λιανεμπορίου, η εταιρεία επενδύει στην περαιτέρω διεύρυνση της διανομής των προψημένων γύρων και την ανάπτυξη της κατηγορίας του κατεψυγμένων προψημένων κρεατοσκευασμάτων.

  Ωστόσο η αύξηση στις διεθνείς τιμές των πρώτων υλών ή ελλείψεις αυτών ενδέχεται να επηρεάσουν σημαντικά το κόστος παραγωγής των προϊόντων της εταιρείας, αναφέρεται στην οικονομική της κατάσταση.

  Η εταιρεία ελέγχεται από τον όμιλο BELLA BULGARIA, ενώ η εταιρεία ΤΕΤΟ-ΦΑΡΜΑ ΑΕ ελέγχεται από την Creta Farm Τροφίμων. Τόσο η Creta Farm Τροφίμωνόσο και η εταιρεία ΤΕΤΟ-ΦΑΡΜΑ ΑΕ ενοποιούνται στη μητρική BELLA BULGARIA SA. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ