Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Σεπ-2021 16:03

  Folli Follie: Τροποποίηση Συμφωνίας Εξυγίανσης βάσει της μη οριστικής απόφασης του Πτωχευτικού Δικαστηρίου

  Folli Follie: Τροποποίηση Συμφωνίας Εξυγίανσης βάσει της μη οριστικής απόφασης του Πτωχευτικού Δικαστηρίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Folli Follie ανακοινώνει ότι η ίδια και οι συμβαλλόμενοι πιστωτές της τροποποίησαν την Συμφωνία Εξυγίανσης σύμφωνα με το διατακτική της μη οριστικής απόφασης του Πτωχευτικού Δικαστηρίου και η εν λόγω τροποποίηση κατατέθηκε σήμερα ενώπιον της Γραμματείας του Πτωχευτικού Δικαστηρίου. 

  Σημειώνεται ότι στις 16/6 εκδικάσθηκε ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου η αίτηση της Folli Follie για τον διορισμό ειδικού εντολοδόχου, ο οποίος θα ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των μετόχων, οι οποίοι δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν τη Συμφωνία Εξυγίανσης στην έκτακτη γενική συνέλευση της 22ας Μαρτίου.

  Σημειώνεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, επί της αίτησης της Folli Follie για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, έκρινε ως μη νόμιμη την αναβλητική αίρεση ισχύος της συμφωνίας, η οποία αναφέρεται στην άρση των διατάξεων και της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της 35ης Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών περί δεσμεύσεως των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

  Η αντίρρηση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Folli Follie, ερείδεται στο ότι η άρση των εν λόγω διατάξεων δεν επαφίεται αποκλειστικά και μόνο στη βούληση των συμβαλλομένων μερών της συμφωνίας, αλλά άπτεται της δικαιοδοτικής κρίσης αρμοδίων ποινικών αρχών και οργάνων. Για τον λόγο αυτό το Πτωχευτικό Δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να απαλειφθεί η σχετική αίρεση και, για τη συνοχή της συμφωνίας Εξυγίανσης, να τροποποιηθούν λεκτικά ορισμένοι συναφείς όροι. 

  Επίσης το Πτωχευτικό Δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης σχετικά με την επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης, τάσσοντας τετράμηνη προθεσμία στην εταιρεία και στους συμβαλλόμενους πιστωτές για να προσκομίσουν τροποποιημένη τη συμφωνίας εξυγίανσης (λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερθείσες αλλαγές).

  Επίσης κρίθηκε ότι το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο και ότι η εφαρμογή της συμφωνίας εξυγίανσης θα καταστήσει την επιχείρηση βιώσιμη, έχει τηρηθεί η αρχή της ισότιμης μεταχείρισης των πιστωτών, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια θέση, ενώ οι όποιες αποκλίσεις κρίθηκε ότι δικαιολογούνται από σπουδαίο επιχειρηματικό ή κοινωνικό λόγο και οι πιστωτές της δεν θα βρεθούν σε χειρότερη οικονομική θέση από αυτήν που θα βρίσκονταν σε περίπτωση πτώχευσης της Εταιρείας.
   
  Τέλος, σημειώνεται πως απορρίφθηκαν οι κύριες παρεμβάσεις του Δημητρίου Κουτσολιούτσου και του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες είχαν κατατεθεί με αίτημα την απόρριψη της αίτησης της εταιρείας για επικύρωση της συμφωνίας.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ