Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Αυγ-2021 18:11

  Τράπεζα Πειραιώς: Αίτηση υπαγωγής του Sunrise II στον "Ηρακλή"

  Τρ. Πειραιώς: Η αλήθεια για την πρόταση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και την απόρριψη από το ΤΧΣ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19.36

  Στην πορεία ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων με την κωδική ονομασία "Sunrise II", συνολικής λογιστικής αξίας €2,6 δισ., η Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλε σήμερα, 5 Αυγούστου, αίτηση βάσει για την ένταξη της τιτλοποίησης αυτής στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων "Ηρακλής ΙΙ".

  Η αίτηση αφορά στην παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για ομόλογα "Sunrise ΙΙ" υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, συνολικής ονομαστικής αξίας έως €1,2 δισ.

  Με την τιτλοποίηση αυτή, το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων μειώνεται σε 6,5 δισ. από 9 δισ. ευρώ, ενώ το ποσοστό των καθυστερήσεων σε 17% από 23%.

  Νωρίτερα, το Capital.gr, σε ρεπορτάζ του με τίτλο "Οι κωδικές κινήσεις του μετασχηματισμού της Τράπεζας Πειραιώς", ανέφερε ότι επίκειται άμεσα η κατάθεση της αίτησης για συμμετοχή των senior notes της συναλλαγής στον Ηρακλή, ενώ παράλληλα η Τράπεζα τρέχει τη διαδικασία προσδιορισμού της περιμέτρου για το δεύτερο SPV της συναλλαγής. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται εντός του β’ εξαμήνου 2021, οδηγώντας τα NPE στο 9% ως τις αρχές του 2022, από το 46%, 12 μήνες πριν, που αποτελεί τις μεγαλύτερες μειώσεις στον πανευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ