Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Ιουλ-2021 12:41

  Wood: Προς έτος ρεκόρ οδεύει το 2022 η Mytilineos

  Wood: Προς έτος ρεκόρ οδεύει το 2022 η Mytilineos
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αύξηση της τιμής στόχου κατά 21%, από τα 17,3 στα 21 ευρώ, προχωρά για τη μετοχή της Mytilineos η Wood. Σε νέο της report η Wood επισημαίνει ότι η Mytilineos οδεύει προς χρονιά ρεκόρ το 2022, με λειτουργικά κέρδη EBITDA άνω των 500 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών του αλουμινίου, των υψηλότερων premia, του ισχυρού ανεκτέλεστου φωτοβολταϊκών έργων και της λειτουργίας της νέας μονάδας CCGT.

  Στην έκθεση της Wood, ο αναλυτής αυξάνει εκ νέου τις εκτιμήσεις του για την κερδοφορία κατά 20% και σημειώνει τις βελτιωμένες αποδόσεις που βασίζονται στις μεγάλες "πράσινες" επενδύσεις που έχουν δρομολογηθεί.

  Στηριζόμενη στην επερχόμενη μεγάλη αύξηση του EBITDA και των λοιπών οικονομικών μεγεθών από το 2022, η WOOD προβλέπει ιδιαίτερα ελκυστικούς δείκτες P/E και EV/EBITDA, διατηρώντας έτσι την πρότασή για ΑΓΟΡΑ (BUY) της μετοχής με το upside πλέον να τοποθετείται στο 48%.

  Η σημαντική αυτή αύξηση στην τιμή-στόχο, βασίζεται στην αναμενόμενη άνοδο της κερδοφορίας (EBITDA) τόσο από τον τομέα της Μεταλλουργίας (κυρίως λόγω της παγίωσης των τιμών του αλουμινίου και της αλουμίνας σε υψηλές τιμές), όσο και από τον επικείμενο όγκο έργων στον τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών σχετιζόμενα με την "πράσινη" ενέργεια.

  Σημαντική αναμένεται να είναι και η συνεισφορά της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο (CCGT) ισχύος 826MW, στα αποτελέσματα του 2022.  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ