Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Ιουν-2021 17:21

  Prodea: Χωρίς το δικαίωμα μερίσματος οι μετοχές από 10 Ιουνίου

  Prodea: Χωρίς το δικαίωμα μερίσματος οι μετοχές από 10 Ιουνίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 οι μετοχές της "ΠΡΟΝΤΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ" (η "Εταιρεία") θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2020 (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής στο μέρισμα).

  Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η "Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία" κατά την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 (Record Date), όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

  Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 μέσω της: Πληρώτριας Τράπεζας "Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε." (η "ΕΤΕ") ως εξής:

  1.1 Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις.

  1.2 Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων.

  Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν μέσα σε πέντε (5) έτη παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

  Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κ.κ. μέτοχοι να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Κεφαλαιαγορών και Χρηματαγορών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., Υποδ/νση Αναδοχών & Ειδικών Εργασιών, Ακαδημίας 68, 10678, Αθήνα, τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 94 77 759 210 33 28 743.

  Υπενθυμίζεται ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ποσού 0,352 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό) από τα κέρδη της χρήσης 2020. Δεδομένης της διανομής προσωρινού μερίσματος ύψους €0,140 σε συνέχεια της από 30 Δεκεμβρίου 2020 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, το υπόλοιπο προς διανομή μέρισμα ανέρχεται σε €0,212 ανά μετοχή (καθαρό). 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ