Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Ιουν-2021 07:34

  Νέα εμπόδια στην εξυγίανση της Folli Follie

  Νέα εμπόδια στην εξυγίανση της Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Με τον κίνδυνο να γίνει πραγματικότητα η ρήση, "η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής απεβίωσε” πορεύεται πλέον η χειμαζόμενη Folli Follie. Το Πρωτοδικείο Αθηνών, φέρεται να επικύρωσε μεν την αίτηση υπαγωγής της στα άρθρα 106β&δ του πτωχευτικού εγκρίνοντας παραλλήλως το σχέδιο εξυγίανσης που έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές της, ωστόσο θέτει θέμα όσον αφορά τη δεσμευμένη κινητή και ακίνητη περιουσία της από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος.

  Και εκεί είναι το πρόβλημα. Τα συγκεκριμένα assets είναι μέρος της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας που έχει συμφωνήσει με τους ομολογιούχους πιστωτές της. Πηγές της εταιρείας πάντως, αν και δεν έχουν πάρει ακόμη στα χέρια τους την απόφαση του Πρωτοδικείου όπως λένε, εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη αίρεση που θέτει το δικαστήριο, αφορά το ποινικό μέρος της υπόθεσης.

  Υπό το πρίσμα αυτό - και χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει η απαραίτητη νομική εκτίμηση-, προβλέπεται η υποβολή αιτήματος αποδέσμευσης των συγκεκριμένων ακινήτων και κινητών αξιών, θέμα για το οποίο εκτιμάται ότι θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι μόνοι αρμόδιοι να προχωρήσουν σε άρση των δεσμεύσεων, είναι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και τα δικαστικά όργανα. Σύμφωνα με την απόφαση, εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών, θα πρέπει να κατατεθεί κλήση για επαναφορά προς συζήτηση της αίτησης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης. 

  Εκτός όμως από αυτό το "μέτωπο” για το οποίο οι νομικοί της Folli Follie θα πρέπει να βρουν λύση, ανοικτά παραμένουν και άλλα δύο σημαντικά θέματα. Το πρώτο είναι πως θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Dufry. Η Folli Follie έχασε τη μάχη με την ελβετική Dufry για το ζήτημα των μετοχών της τελευταίας, που αποτελούσαν μέρος του τιμήματος για την πώληση των ΚΑΕ. Και το δεύτερο είναι ο ορισμός ειδικού εντολοδόχου που θα αναλάβει να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση και εν συνεχεία να ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφου των καταχρηστικά διαφωνούντων μετόχων, όπως αναφέρει ο νομοθέτης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι κατά τη διοίκηση της Folli Follie η οικογένεια Κουτσολιούτσου. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ