Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Ιουν-2021 11:13

  Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εξετάζει η AVAX

  Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εξετάζει η AVAX
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:06

  Της Ελένης Μπότα

  Νέα αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η AVAX.

  Το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ενδέχεται να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου. 

  Η τελευταία ΑΜΚ ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, ύψους 20 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων.

  Να σημειωθεί ότι σήμερα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων του Ομίλου ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ, ωστόσο μέσα στους πρώτους μήνες του 2021 η εταιρεία έχει υπογράψει 4 νέες συμβάσεις δημόσιων και ιδιωτικών έργων συνολικής αξίας περίπου 20  εκατ. ευρώ,  ενώ επίκειται η υπογραφή αρκετών ακόμη συμβάσεων για έργα στην Ελλάδα, συνολικής αξίας 1 δισ., με το σημαντικότερο έργο από τις προς υπογραφή συμβάσεις να είναι η κατασκευή της πρώτης φάσης της  Γραμμής  4  του  Μετρό  Αθηνών,  και συγκεκριμένα  το  τμήμα  Άλσος  Βεΐκου  – Γουδή, συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Παράλληλα η εταιρεία έχει υποβάλει και προσφορά ως μέλος της κοινοπραξίας των ομίλων Vinci και Μυτιληναίος, για την ανάληψη του έργου παραχώρησης της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού. 

  Όπως αναφέρθηκε προσφάτως και από την διοίκηση του Ομίλου, από τα έργα που εκτελεί αυτή τη στιγμή η AVAX, το καλοκαίρι του 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο), προϋπολογισμού 344 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο του Καζίνο στην Κύπρο προϋπολογισμού 269 εκατ. ευρώ το οποίο και αυτό θα ολοκληρωθεί το 2022. 

  Επίσης στο τέλος του 2021 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας Βουλγαρίας, προϋπολογισμού 145 εκατ. ευρώ.

  Tέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύει ο Όμιλος για τα έργα που θα γίνουν στο Ελληνικό, τα οποία σε πρώτη φάση θα ανέλθουν στα 2,5 δισ. ευρώ. 

  Μάλιστα η ΑVAX συμμετέχει στον διαγωνισμό για τον Πύργο στο Ελληνικό από κοινού με αμερικανική εταιρεία. 

  Ενα άλλο πεδίο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, είναι τα σιδηροδρομικά έργα 3,3 δισ. ευρώ της ΕΡΓΟΣΕ, τα οποία θα δημοπρατηθούν με το σύστημα ανταγωνιστικού διαλόγου. Πρόκειται για την επέκταση προς Πάτρα, Ραφήνα, Λαύριο, το έργο Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο και η Ανατολική Σιδηροδρομική Εγνατία Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Ξάνθη. 

  Σημειώνεται πως η μετοχή της Avax καταγράφει πτώση 11,38% αυτή την ώρα και διαπραγματεύεται στα 1,09 ευρώ. 

  Τι απαντά η εταιρεία 

  Πάντως σε επίσημη ανακοίνωσή της η διοίκηση της εισηγμένης διαψεύδει ότι εξετάζει την ΑΜΚ. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: "Αναφορικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου της Τρίτης 01.06.2021, σύμφωνα με τα οποία η ΑΒΑΞ ΑΕ εξετάζει την πραγματοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η διοίκηση της Εταιρείας διαψεύδει κατηγορηματικά τα σχετικά δημοσιεύματα".

  Ωστόσο, πηγές της εταιρείας είχαν δηλώσει λίγο νωρίτερα στο Capital.gr ότι το ενδεχόμενο της ΑΜΚ βρίσκεται στο τραπέζι. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ