Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Μαϊ-2021 07:57

  Γιατί η United Group επέλεξε την Ελλάδα για την νέα εταιρεία τηλεπικοινωνιών

  Γιατί η United Group επέλεξε την Ελλάδα για την νέα εταιρεία τηλεπικοινωνιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Η τοποθεσία της χώρας αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό της ήταν οι δύο βασικοί λόγοι που οδηγήσαν την United Group, μητρική εταιρείας της Forthnet, στο να ιδρύσει εδώ τη νέα της εταιρεία που θα συντονίζει όλες τις δραστηριότητες χονδρικής του ομίλου.

  "H Ελλάδα βρίσκεται στον βασικό διάδρομο δεδομένων μεταξύ της Δυτικής Ευρώπης, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής”, σημειώνει στο Capital.gr ο διευθύνων σύμβουλος της νεοσύστατης UGI Wholesale, Paolo Ficini.

  Ο κ. Ficini γνωρίζει πολύ καλά την αγορά της Ελλάδας αλλά και της ευρύτερη περιοχής, καθώς πριν ενταχθεί στο δυναμικό της United Group κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις στην Telecom Italia Sparkle, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του CEO για θυγατρικές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.

  "Η ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, και η αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα διαδραματίσει έναν νέο και αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή ως μεσογειακός κόμβος”, συμπληρώνει ο ίδιος.

  Η UGI Wholesale πρόκειται να ενοποιήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων χονδρικής του ομίλου United σε μία μονάδα, καλύπτοντας υπηρεσίες δεδομένων, υπηρεσίες περιαγωγής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και υπηρεσίες φωνής.

  Στόχος της UGI Wholesale είναι να προσφέρει υπηρεσίες σε όλους τους ομίλους που σχεδιάζουν να επεκτείνουν διεθνώς την παρουσία τους.

  "Στοχεύουμε σε εταιρείες που θέλουν να μεταφέρουν τα δεδομένα τους από την Αθήνα ή την Σόφια προς τα βασικά σημεία πρόσβασης της Δ. Ευρώπης, στους παρόχους περιεχομένου που σχεδιάζουν να επεκταθούν στην ελληνική αγορά και φυσικά στους βασικούς παίχτες της παγκόσμιας αγοράς”, σημειώνει ο κ. Ficini.

  Επενδύσεις σε υποδομές

  Στο επίκεντρο όλων των παραπάνω πρόκειται να βρεθεί το εκτεταμένο δίκτυο τηλεπικοινωνιών της United Group, το οποίο καλύπτει μεταξύ άλλων την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και πλέον την Ελλάδα.

  Μάλιστα, πρόσφατα η United Group, ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ για την επέκταση στα επόμενα πέντε χρόνια του δικτύου οπτικών ινών της σε νέες περιοχές και την αναβάθμιση των υπαρχόντων δικτύων της με υποδομές που υποστηρίζουν ταχύτητα 10Gbps.

  Στο πλάνο βρίσκεται και η ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα, με τις σχετικές εργασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει σύμφωνα με τον κ. Ficini αν και όπως σημειώνει ο ίδιος οι λεπτομέρειες δεν μπορούν να ανακοινωθούν ακόμη.

  kostaskets@capital.gr 

  Διαβάστε επίσης:

  - UnitedGroup: Μπαίνει στην αγορά χονδρικής με "στρατηγείο" στην Ελλάδα

  - Forthnet: Στο 100% ανέβηκε το ποσοστό της United Group

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ