Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Μαϊ-2021 08:13

  Τα μηνύματα του Ν. Στασινόπουλου προς τους μετόχους της Viohalco

  Τα μηνύματα του Ν. Στασινόπουλου προς τους μετόχους της Viohalco
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το 2020 ήταν μια χρονιά προκλήσεων όχι μόνο για τη Viohalco και τις εταιρείες της αλλά συνολικά για την οικονομία, τις κοινωνίες και τα κράτη ανά την υφήλιο, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις και η υλοποίηση των εμβολιασμών αναμένεται να χαλαρώσουν τους περιορισμούς και να επιτρέψουν τη σταδιακή επιστροφή στην κανονική επιχειρηματική λειτουργία, τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά τους προς τους μετόχους της Viohalco ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Νίκος Στασινόπουλος. 

  Ο ίδιος σημειώνει για το μέλλον, ότι οι φιλόδοξοι ευρωπαϊκοί στόχοι για την καταπολέμηση της κλιματικής αλαλαγής, καθώς και οι πρωτοβουλίες για το νέο Green Deal και τον μετασχηματισμό προς την κυκλική οικονομία δημιουργούν ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον για τις εταιρείες της Viohalco και τις υπηρεσίες που παρέχουν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι βιώσιμες συσκευασίες αλουμινίου, η  χρήση του αλουμινίου για πιο ελαφριά και ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα, τα κυκλικά προϊόντα που χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο χαλκό και χάλυβα, τα καλώδια για τη μεταφορά πράσινης ενέργειας, οι σωλήνες χάλυβα που υποστηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση και η ανάπτυξη των πράσινων κτιρίων, που υπηρετούν άμεσα αυτές τις τάσεις. 

  Το κοινό όραμα και οι στρατηγικοί στόχοι των εταιρειών της Viohalco παραμένουν αμετάβλητοι, υπογραμμίζει ο κ. Στασινόπουλος: η βελτιστοποίηση της παραγωγικής δυναμικότητας και η προσφορά προϊόντων συνεχούς καινοτομίας, η αύξηση της διείσδυσης σε υφιστάμενες και νέες αγορές, η πελατοκεντρική προσέγγιση και η πελατοκεντρική ανάπτυξη προϊόντων, η δημιουργία κινήτρων για τη λειτουργική αποδοτικότητα, με βελτιστοποίηση της αξιοποίησης των παγίων και με έλεγχο του κόστους. 

  Ο πρόεδρος της Viohalco τονίζει ότι οι εταιρείες του ομίλου θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν υγιείς επιχειρηματικές πρακτικές με ηθικά υπεύθυνο τρόπο παράλληλα με τη βελτίωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. Η τρέχουσα κρίση έδειξε ότι η επιδίωξη αυτών των στόχων και η πιστή εφαρμογή του διαφοροποιημένου επιχειρηματικού μοντέλου έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να μπορεί να αντέχει τις απρόσμενες προκλήσεις και τις σημαντικές εξωτερικές πιέσεις. 

  Ο ίδιος δηλώνει πεπεισμένος ότι η σταθερή δέσμευση της Viohalco σε αυτούς τους στόχους μαζί με την εστίαση στην υγιεινή και ασφάλεια και την επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων θα βοηθήσουν ώστε οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να ξεπερνούν αποτελεσματικά κάθε πρόκληση. 

  Στο ίδιο μήνυμα ο κ. Στασινόπουλος κάνει μια ανασκόπηση στην περασμένη χρονιά, σημειώνοντας ότι η πανδημία του Covid 19 είχε βαθιά επίπτωση στις επιχειρήσεις και τις αγορές χρήματος παγκοσμίως. Προτεραιότητα για τη Viohalco και τις εταιρείες της ήταν η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων της, τονίζει ο κ. Στασινόπουλος προσθέτοντας ότι χάρη στις δράσεις που ελήφθησαν για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης και την ανθεκτικότητα του διαφοροποιημένου μοντέλου, οι εταιρείες της Viohalco πέτυχαν ισχυρές επιδόσεις το 2020. 

  Σε σχέση με τις επιμέρους δραστηριότητες, ο πρόεδρος της Viohalco σημειώνει για τον τομέα του αλουμινίου, ότι η εγκατάσταση του νέου τετραπλού έλαστρου tandem στα Οινόφυτα ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρά τους περιορισμούς της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης επένδυσης ο τομέας του αλουμινίου τώρα μπορεί να αυξήσει σημαντικά την παραγωγική του δυναμικότητα σε τελικά προϊόντα, σηματοδοτώντας μια νέα αποχή για τον τομέα και ανοίγοντας τον δρόμο ώστε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που ανοίγονται σε νέες αγορές. Επιπρόσθετα ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για πιο βιώσιμα, ανακυκλώσιμα, ελαφρά και ενεργειακά αποδοτικά υλικά σε αγορές όπως η συσκευασία και οι μεταφορές η ΕΛΒΑΛ ξεκίνησε την νέα επένδυση για ένα νέο ψυχρό έλαστρο έξι ράουλων καθώς και μια νέα γραμμή βαφής.

  Για τον τομέα του  χαλκού ο ισχυρός άνδρας της Viohalco αναφέρει ότι εμφάνισε ισχυρή επίδοση και κατάφερε να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς του σε αγορές κλειδιά αυξάνοντας την κερδοφορία του.

  Για τον κλάδο των καλωδίων η θετική επίδοση αντανακλά την ισχυρή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του, έχοντας να επιδείξει την επιτυχή και ανεμπόδιστη εκτέλεση τεχνικά πολύπλοκων υποβρύχιων και επίγειων ενεργειακών πρότζεκτ.

  Για τη Σωληνουργεία Κορίνθου σημειώνει ότι οι αντίξοες συνθήκες στις διεθνείς ενεργειακές αγορές είχαν επίπτωση στις επιδόσεις του δεύτερου μισού του έτους. Αλλά και στον τομέα του χάλυβα το περιβάλλον της αγοράς εμφάνισε προκλήσεις, που επιδεινώθηκαν λόγω της πανδημίας.

  Τέλος, η κρίση του Covid εξάλλου επηρέασε τα έσοδα και του τομέα του real estate.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ