Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Απρ-2021 16:04

  ΕΥΑΘ: Συνολικές επενδύσεις 98 εκατ. ευρώ - Προς συμβασιοποίηση έργα 15 εκατ. ευρώ

  ΕΥΑΘ: Έως 10/2 η προθεσμία για τον διαγωνισμό ανακατασκευής του κτιρίου διοίκησης στην Εγνατία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  Σε εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 98  εκατ. ευρώ της ΕΥΑΘ, εκ των οποίων έργα ύψους 15 εκατ. ευρώ βρίσκονται προς συμβασιοποίηση (τα υπόλοιπα 83 εκατ. ευρώ υλοποιούνται ήδη). 

  Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εταιρείας των οικονομικών της αποτελεσμάτων σε αναλυτές, στόχος της ΕΥΑΘ δεν είναι να εξαντλήσει τα ταμειακά της διαθέσιμα για την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, αλλά να αναζητήσει τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία (Ταμείο, Ανάκαμψης, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) συν ίδια κεφάλαια. 

  Αναφερόμενη στα οικονομικά της αποτελέσματα του 2020 η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι η πανδημία μείωσε λίγο τις πωλήσεις καθώς και το κόστος, λόγω της αυξησης του κόστους ενέργειας της ΔΕΗ.

  Επίσης στα οικονομικά αποτελέσματα καταγράφηκε αύξηση των επισφαλών απαιτήσεων αφού, όπως τονίστηκε ο κόσμος δεν πλήρωνε με τον ίδιο ρυθμό. 

  Όπως ανακοίνωσε η διοικηση της ΕΥΑΘ αν δεν υπήρχε η δεύτερη φάση της πανδημίας τα κέρδη θα ήταν υψηλότερα.

  Τέλος, στόχος της εταιρείας είναι η επέκταση σε ΑΠΕ με φωτοβολταικά και υδροηλεκτρικά, ενώ μέσω θυγατρικής συμμετέχει στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για το φράγμα Χαβρια Χαλκιδικής συνολικού ύψους 167 εκατ. ευρώ. 

  Να σημειωθεί ότι για το 2020 ο κύκλος εργασιών του ομίλου, ανήλθε στο ποσό των 71,911 εκατ. ευρώ έναντι 72,686 εκατ. ευρώ της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, σημειώνοντας μείωση 1,07%, λόγω μείωσης της βιομηχανικής κι επαγγελματικής κατανάλωσης εξαιτίας της πανδημίας. 

  Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα 16,709 εκατ. ευρώ έναντι 20,652 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, παρουσιάζοντας μείωση 19,09%.

  Τα μετά φόρων κέρδη ανήλθαν στο ποσό των 11,868 εκατ. έναντι 14,658 εκατ. ευρώ το 2019, παρουσιάζοντας μείωση κατά 19,03%. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ