Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Απρ-2021 17:58

  Forthnet: Διαγραφή από το ταμπλό του Χ.Α. στις 23 Απριλίου

  Forthnet: Διαγραφή από το ταμπλό του Χ.Α. στις 23 Απριλίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tην έγκριση της εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της Forthnet από την Newco United Group και την "έξοδο" της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 23 Απριλίου αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στη συνεδρίασή της στις 8 Απριλίου.

  Πιο ειδικά:

  "Η εταιρεία με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

  1)      Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) δυνάμει της υπΆ αριθμόν 5/909/8.4.2021απόφασής του:  

  (α) ενέκρινε το αίτημα της εταιρείας με την επωνυμία "NEWCO UNITED GROUP HELLAS S.A.R.L." (ο "Προτείνων") για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (το "Δικαίωμα Εξαγοράς") του συνόλου των κοινών μετοχών της Εταιρείας που δεν κατέχει ο Προτείνων, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 3461/2006, και

  (β)  όρισε ως ημέρα παύσης της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας την 23η Απριλίου 2021.

  2)      Σύμφωνα με την υπΆ αριθμόν 1/644/22.4.2013 απόφαση της Ε.Κ., ο Προτείνων θα καταβάλει τοις μετρητοίς τίμημα ύψους 0,30 ανά μετοχή της Εταιρείας (το "Τίμημα"):

  (α) στην εταιρεία με την επωνυμία "Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκκαθάρισης, Διακανονισμού & Καταχώρισης" ("ΕΧΑΕ"), προκειμένου εκείνη με τη σειρά της να πιστώσει τους σχετικούς λογαριασμούς χρηματικής εκκαθάρισης των χειριστών, για εκείνους τους δικαιούχους που έχουν παράσχει στους χειριστές τους σχετική εξουσιοδότηση είσπραξης του αναλογούντος Τιμήματος, και

  (β) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ("ΤΠΔ") υπέρ:

  i. εκείνων των δικαιούχων που δεν έχουν εξουσιοδοτήσει σχετικά τους χειριστές τους,

  ii. των κατόχων κινητών αξιών που βρίσκονται σε λογαριασμό χειριστή υπό ειδική εκκαθάριση, και

  iii. των δικαιούχων οιωνδήποτε δικαιωμάτων επί των κινητών αξιών επί των οποίων έχει συσταθεί ενέχυρο, επικαρπία ή έχουν κατασχεθεί.

  3)      Η καταβολή του Τιμήματος θα πραγματοποιηθεί εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα καταρτισθούν κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας.

  Κατ΄ αντιστοιχία με τη Δημόσια Πρόταση, από το καταβλητέο Τίμημα θα αφαιρεθεί ο προβλεπόμενος φόρος συναλλαγών (ύψους 0,20% επί της αξίας της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης) και τα σχετικά δικαιώματα υπέρ της εταιρείας με την επωνυμία "Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε." ("ΕΛ.Κ.Α.Τ.") που βαρύνουν τους πωλητές/κατόχους των προς εξαγορά μετοχών, σύμφωνα με το νόμο και την υπ' αριθμ. 1/223/28.1.2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛ.Κ.Α.Τ., ως ισχύει".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ