Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Απρ-2021 08:56

  Quest: Σχεδιάζει επενδύσεις άνω των 60 εκατ. ευρώ για το 2021

  Quest: Σχεδιάζει επενδύσεις άνω των 60 εκατ. ευρώ για το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Επενδύσεις που μπορεί να ξεπεράσουν τα 60-70 εκατ. ευρώ σχεδιάζει για το 2021 η Quest Συμμετοχών με το βάρος να πέφτει στο νέο κέντρο διαλογής της ACS στο Αιγάλεω αλλά και στην επέκταση των δραστηριοτήτων του στον τομέα του κλιματισμού, μέσω της εξυγίανσης της ΓΕ Δημητρίου.

  Όπως σημείωσε η διοίκηση της εισηγμένης, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020, το ύψος των επενδύσεων φέτος μπορεί να είναι υπερδιπλάσιο έως και τριπλάσιο από τις επενδύσεις της προηγούμενης χρονιάς που έφτασαν τα 26 εκατ. ευρώ. 

  Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το μεγαλύτερο κομμάτι των νέων επενδύσεων, περίπου 25 εκατ. ευρώ αφορά την υλοποίηση της συμφωνίας για την απόκτηση του ελέγχου και της διοίκηση της Γ.Ε. Δημητρίου, βάσει των όσων προβλέπει η συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο την προηγούμενη εβδομάδα.

  Η επένδυση αυτή εντάσσεται στον σχεδιασμό του ομίλου Quest για είσοδο στο κλάδο του κλιματισμού, που ξεκίνησε πέρσι με την ανάληψη της αντιπροσωπείας των κλιματιστικών Gree στην Ελλάδα, από την θυγατρική Clima Quest.

  Όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Quest, Απόστολος Γεωργαντζής, η στρατηγική απόφαση για δραστηριοποίηση στον κλάδο των κλιματιστικών λήφθηκε γιατί ο κλάδος εμφανίζει σημαντικά περιθώρια κέρδους και προοπτικές ανάπτυξης. Σημειώνεται ότι η Γ.Ε. Δημητρίου έχει μεταξύ άλλων την αντιπροσωπεία των κλιματιστικών Toyotomi.

  Επένδυση ύψους, περίπου 18 εκατ. ευρώ, έχει προϋπολογιστεί πως θα χρειαστεί για το 2021 η ολοκλήρωση του νέου κέντρου διαλογής της ACS στο Αιγάλεω, η οποία αναμένεται μέχρι τα τέλη του έτους. Οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας ταχυμεταφορών αναπτύσσονται σε έκταση 26.750 τμ και περιλαμβάνουν, εκτός από το κέντρο διαλογής, κατάστημα, γραφειακούς και αποθηκευτικούς χώρους.

  Ακόμη περιλαμβάνεται χώρος στάθμευσης 310 αυτοκινήτων και 50 φορτηγών φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων. Όπως έχει γνωστό, το νέο κέντρο θα προσφέρει πενταπλάσια δυνατότητα διαλογής καθώς θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται περισσότερα από 20.000 δέματα ανά ώρα.

  Στα 8 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι επενδύσεις στον τομέα του Fintech με την υποστήριξη της Cardlink , η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των ψηφιακών πληρωμών και διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο POS στην Ελλάδα. Πάντως, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Γεωργαντζής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία, εντός του 2021.

  Το επενδυτικό πλάνο για το 2021 της Quest περιλαμβάνει ακόμη 8 εκατ. ευρώ, τα οποία πρόκειται να διατεθούν για την επέκταση σε νέες κάθετες αγορές στο χώρο των υπηρεσιών πληροφορικής, είτε οργανικά, είτε μέσω εξαγορών. Ακόμη 6 εκατ. ευρώ προϋπολογίζονται για τον κλάδο των ΑΠΕ, μέσω τις εξαγοράς νέων αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων.

  Όπως σημείωσε η διοίκηση της Quest κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης, η ρευστότητα του ομίλου παραμένει ισχυρή, με τα συνολικά διαθέσιμα και τις γραμμές χρηματοδότησης να φθάνουν τα 170 εκατ. ευρώ περίπου, από τα οποία πρόκειται να αντληθούν και τα απαραίτητα κεφάλαια για την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου.

  kostaskets@capital.gr

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ