Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Απρ-2021 17:11

  Quest: Ανοικτό το ενδεχόμενο στρατηγικού επενδυτή στην Cardlink

  Quest: Ανοικτό το ενδεχόμενο στρατηγικού επενδυτή στην Cardlink
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή στην Cardlink η διοίκηση του ομίλου Quest, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020.

  "Όπως γνωρίζετε άλλοι οργανισμοί και τράπεζες σχεδιάζουν να πωλήσουν τις αντίστοιχες μονάδες τους. Υπάρχει μια τάση συγκέντρωση στο χώρο, τόσο παγκοσμίως όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η αγορά στη χώρα μας έχει ωριμάσει. Εμείς εξετάζουμε στρατηγικές επιλογές και συνεργασίες με στόχο την ανάπτυξη της εταιρείας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Quest, Απόστολος Γεωργάντζης.

  Μάλιστα, όπως σημείωσε η διοίκηση του ομίλου στο πλάνο των επενδύσεων για φέτος, που θα είναι υπερδιπλάσιο των 26 εκατ. ευρώ που επένδυσε η Quest το 2020 προϋπολογίζονται και περί τα 8 εκατ. ευρώ για τη Cardlink και όλο τον κλάδο του fintech.

  Κεντρικό ρόλο στις επενδύσεις του 2021 έχει το νέο κέντρο διανομής της ACS στο Αιγάλεω το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη της χρονιάς, ενώ περί τα 18 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος της διάσωσης της ΓΕ Δημητρίου με την οποία η Quest ολοκληρώνει την είσοδό της στον τομέα του κλιματισμού.

  Σημειώνεται ότι ο όμιλος Quest σε ενοποιημένη βάση κατά το 2020 κατέγραψε πωλήσεις άνω των 720 εκατ. ευρώ, κέρδη EBITDA περί τα 60 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων άνω των 35 εκατ. ευρώ.

  Κ. Κετσιετζής 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ