Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Απρ-2021 12:06

  Στη Zofrank Holdings περνά η "Ναυτεμπορική"

  Στη Zofrank Holdings περνά η 'Ναυτεμπορική'
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:34

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Ολοκληρώθηκε πριν από τις 12 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη ο Δημόσιος Πλειοδοτικός Διαγωνισμός για τη "Ναυτεμπορική". Πηγές με γνώση ανέφεραν στο Capital.gr πως στην εταιρεία Zofrank Holdings (σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είναι συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη) περνά η επιχειρηματική δραστηριότητα της Ναυτεμπορικής (εφημερίδα, site και πιεστήριο), μαζί με τις εγκαταστάσεις τους, καθώς κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, ήτοι 7 εκατ. ευρώ. Οι υπόλοιποι διεκδικητές για αυτό το κομμάτι της Ναυτεμπορικής ήταν η Alter Ego που προσέφερε 3,856 εκατ. ευρώ, η Cairo που προσέφερε 1,5 εκατ. ευρώ και η Τεχνική Ολυμπιακή η οποία έδινε 1,4 εκατ. ευρώ.

  Τα ακίνητα περνάνε έναντι 4,15 εκατ. ευρώ στην Cairo Estate της Eurobank. Για το συγκεκριμένο unit προσφορά κατέθεσε επίσης η Τεχνική Ολυμπιακή (2,3 εκατ. ευρώ) και η Alter Ego η οποία προσέφερε 2 εκατ. ευρώ.

  Υπενθυμίζεται ότι η Ναυτεμπορική τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα της Eurobank τον Σεπτέμβριο του 2020. Σημειώνεται πως στις 2/6/2017 η Eurobank κατήγγειλε τη σύμβαση που είχε με τη Ναυτεμπορική με το λογαριασμό να παρουσιάζει υπόλοιπο 6,5 εκατ. ευρώ. Η καταγγελία της σύμβασης κοινοποιήθηκε στις 7/6/2017. Κατόπιν η Eurobank πέτυχε την έκδοση διαταγής πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου ποσού 2,5 εκατ. ευρώ πλέον τόκων. Στις 13/7/2017 υπογράφηκε ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ της Eurobank και της Ναυτεμπορικής και η τελευταία αναγνώρισε την οφειλή της προς την Τράπεζα, δήλωσε δε ότι αδυνατεί να εξυπηρετήσει την οφειλή λόγω οικονομικής αδυναμίας των μετόχων της να ενισχύσουν τα κεφάλαια της, αναγνώρισε την αναγκαιότητα εύρεσης επενδυτή και μέσω του συμφωνητικού η τράπεζα χορήγησε στην πιστούχο χρονικό περιθώριο 4 μηνών προκειμένου να ανεύρει επενδυτή που θα ενισχύσει τα κεφάλαια της πιστούχου, ώστε να βρει επενδυτή.

  Η Ναυτεμπορική ιδρύθηκε το 1924 από τους αδελφούς Αθανασιάδη σηματοδοτώντας την εμφάνιση του οικονομικού τύπου στην Ελλάδα. Η πρώτη έκδοσή της ήταν με τον τίτλο "Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον" στις 4 Απριλίου του 1924 με έδρα τον Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της κατοχής διέκοψε την έκδοσή της και επανεκδόθηκε στις 8 Μαρτίου 1945.  Στις 2 Αυγούστου 1948 μετονομάστηκε σε "Ναυτεμπορική" και μετέφερε την έδρα της στη περιοχή της Κολοκυνθούς. Η εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2000.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ