Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Απρ-2021 14:29

  Eλλάκτωρ: Αναγκαία η ΑΜΚ για να προχωρήσει η εταιρεία

  Ελλάκτωρ, γραφεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα 

  Είναι αναγκαία η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να προχωρήσει η εταιρεία, επισημαίνουν κύκλοι της Ελλάκτωρ, απορρίπτοντας κατηγορηματικά ωστόσο το ενδεχόμενο συνδιοίκησης με τους εφοπλιστές Καϋμενάκη - Μπάκο. 

  Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές "το ποιος διοικεί μία εταιρεία, είναι κάτι που αποφασίζει η γενική συνέλευση των μετόχων. Η προηγούμενη γενική συνέλευση του Ελλάκτωρα αποφάσισε ξεκάθαρα ότι θέλει η διοίκηση του Ομίλου να ασκείται από την Reggeborgh και όχι από τους εφοπλιστές, με το εκλογικό σώμα μάλιστα να ψηφίζει υπέρ των πρώτων με ποσοστό 62% έναντι 32% των δεύτερων".

  "Ως εκ τούτου" όπως ξεκαθαρίζουν οι ίδιες πηγές, "δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνδιοίκησης με τους κ.κ Καϋμενάκη και Μπάκο, οι οποίοι έχουν επιδοθεί όλο το προηγούμενο διάστημα σε ένα "chicken game". 

  "Δεν μπορούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με ανθρώπους που δεν έχουν την ίδια στόχευση με εμάς. Εκείνο που μπορούν να κάνουν, είναι είτε να παραμείνουν, προκειμένου να αποκομίσουν τα μελλοντικά κέρδη που θα έρθουν από την ανάπτυξη του Ομίλου, είτε να αποχωρήσουν", αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

  Ενημέρωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς 

  Για τα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία γενική συνέλευση, ενημέρωσαν τα στελέχη του Ομίλου Ελλάκτωρ, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Υπενθυμίζεται ότι στη Γ.Σ. του Ελλάκτωρα η Greenhill Investment Limited, υποστήριξε ότι κατέχει 42,9 εκατ. μετοχές (ήτοι ποσοστό 25,5%). 

  Ωστόσο όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης οι δύο εφοπλιστές είχαν τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν μόνο σε 3,33 εκατ. μετοχές. Τα δικαιώματα ψήφου για τις υπόλοιπες μετοχές που ελέγχει (39,647 εκατ. μετοχές ή 18,5% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ) έχουν εκχωρηθεί σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΧΑΕ, ως ενέχυρο στην πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία Aiolos Investor. 

  Η Aiolos Ιnvestor, όπως υποστηρίζουν κύκλοι της Ελλάκτωρ, είναι κατά 100% θυγατρική της Farallon, του fund που παρείχε χρηματοδότηση στους αδερφούς Δημ. και Σάκη Καλλιτσάντση, πριν από 2,5 χρόνια περίπου, προκειμένου να πάρουν τη διοίκηση του Ομίλου από τους κ.κ. Μπόμπολα και Κούτρα. 

  Η διοίκηση της Ελλάκτωρ υποστηρίζει ότι οι εφοπλιστές δεν έχουν τα δικαιώματα ψήφου των μετοχών αυτών και για αυτό δεν προσκόμισαν κανένα πληρεξούσιο. Ως εκ τούτου παράνομα εμφανίζονται να κατέχουν το 25,5% των δικαιωμάτων ψήφου του Ομίλου. 

  "Η Farallon δεν έχει εκχωρήσει τα δικαιώματα ψήφου του ποσοστού της. Το μόνο που θέλει είναι να πάρει πίσω τα χρήματα της. Και ο τρόπος για να συμβεί αυτό είναι η συμμετοχή της στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, η οποία θα συζητηθεί στη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου", ξεκαθαρίζουν οι ίδιες πηγές.

  Αναγκαία η ΑΜΚ 

  Η χρηματοοικονομική εικόνα της Ακτωρ, του κατασκευαστικού βραχίονα του Ομίλου Ελλάκτωρ είναι επιβαρυμένη και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η εταιρεία", τονίζουν εκ νέου πηγές προσκείμενες στη διοίκηση. 

  Όποιος δεν το κάνει θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τους απέναντι στους 6.000 εργαζόμενους και στους μετόχους του Ομίλου", αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

  Αναφορικά με τα όσα υποστήριξε χτες η διοίκηση του Ομίλου, ότι δηλαδή η Greenhill απηύθυνε απειλές όταν ρωτήθηκε από τη διοργανώτρια τράπεζα αν θα συμμετέχει στο ομόλογο ύψους 50 εκατ. ευρώ που προορίζεται για ενδιάμεση χρηματοδότηση της Ακτωρ, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχουν email από την πλευρά του fund των εφοπλιστών προς τα τραπεζικά στελέχη, που τα απειλούν με ποινικές ευθύνες, στην περίπτωση που προχωρήσουν στην έκδοση του. 

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Προσφυγή για τον διαγωνισμό της Ψυττάλειας καταθέτει η ΑΚΤΩΡ

  * ΕΛΛΑΚΤΩΡ: "Η ώρα των σοβαρών αποφάσεων πράγματι έχει έρθει για όλους και για όλα"

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ