Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Απρ-2021 12:48

  Ελλάκτωρ: Αναβολή της Γ.Σ. για τις 22 Απριλίου

  ΕΛΛΑΚΤΩΡ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14.26

  Σε αναβολή οδηγείται η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ, μετά από αίτημα της μετόχου Pemanoaro (συμφερόντων της οικογένειας Καλιτσάντση), αν και προηγουμένως το ίδιο αίτημα έθεσε και η μέτοχος Greenhill Investments Limited, η οποία συμμετείχε μόνον με μέρος των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου.

  Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ  Γ. Μυλωνογιάννης ανάφερε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΧΑΕ η Greenhill Investment Limited ελέγχει  δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν μόνο σε 3,33 εκατ. μετοχές.

  Τα δικαιώματα ψήφου για τις υπόλοιπες μετοχές που ελέγχει (39,647 εκατ. μετοχές ή 18,5% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ) έχουν εκχωρηθεί σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΧΑΕ,  ως ενέχυρο έναντι δανείου στην εταιρεία Aiolos Investor.

  Παρά την ένσταση της πλευράς Greenhill, το αίτημα συμμετοχής δεν έγινε δεκτό.

  Η γενική συνέλευση αναβάλλεται για τις 22 Απριλίου 2021.

  Τι διαμείφθηκε στη Γ.Σ.

  Αιτιάσεις για προσπάθεια εξαπάτησης του σώματος των μετόχων της Ελλάκτωρ εκ μέρους του μετόχου πλειοψηφίας Greenhill Investments Limited (συμφερόντων των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη), διατύπωσε πριν από λίγο ο νομικός εκπρόσωπος της Reggerborgh Ιnvest, Γ. Σωτηρόπουλος παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης έκτακτης γενικής συνέλευσης του ομίλου.

  Είχε προηγηθεί η απόρριψη συμμετοχής των εφοπλιστών κατά το σύνολο του φερόμενου ποσοστού που κατέχουν, από το προεδρείο της έκτακτης γ.σ., υπό τον πρόεδρο της Ελλάκτωρ, Γ. Μυλωνογιάννη.

  Επιπλέον, η  Greenhill με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΧΑΕ κατέχει 3,3 εκατ.μετοχές του ομίλου και άρα τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου. Ζήτησε ωστόσο να συμμετάσχει με 42.980.660 μετοχές, δηλαδή επιπλέον 39 εκατ.μετοχές, οι οποίες ωστόσο βρίσκονται στην κατοχή της εταιρείας Aiolos Investors. Σύμφωνα δε με τα όσα ανάφερε η διοίκηση της Ελλάκτωρ αλλά και ο νομικός εκπρόσωπος της αντίπαλης Reggerborgh, η Aiolos εμφανίζεται ως ενεχυριούχος δανειστής της Greenhill.

  Μάλιστα, ο κ. Σωτηρόπουλος για λογαριασμό της Reggerborgh έκανε λόγο για περαιτέρω διερεύνηση του ρόλου της παραπάνω εταιρείας.

  Η πλευρά της Greenhill στις παρεμβάσεις της κατέθεσε ένσταση ζητώντας τον πίνακα μετόχων προκειμένου να ελέγξει την εκπροσώπηση τους, αίτημα που απορρίφθηκε.

  Η πλευρά Greenhill δικαιολόγησε το αίτημα της για αναβολή, εκτιμώντας ότι υπάρχουν σειρά ανοιχτών θεμάτων προς συζήτηση.

  Διαβάστε ακόμη: 

  Προσπάθεια αφετηρίας νέας εποχής για την Ελλάκτωρ η σημερινή ΓΣ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ