Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Απρ-2021 08:23

  Αύριο τα αποκαλυπτήρια της short list για το ΔΕΔΔΗΕ

  Αύριο τα αποκαλυπτήρια της short list για το ΔΕΔΔΗΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ αύριο Τρίτη αναμένεται να τεθεί προς έγκριση η short list των εταιρειών που περνούν στην τελική φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

  Όπως είχε ανακοινωθεί επισήμως, μη δεσμευτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από 11 επενδυτές. Ωστόσο οι σύμβουλοι της ΔΕΗ στο διαγωνισμό (Goldman Sachs & Eurobank) δεν είχαν ανακοινώσει τα ονόματα.

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των 11 επενδυτικών σχημάτων που είχαν εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον περιλαμβάνονταν 2 κινεζικές συμμετοχές και συγκεκριμένα η κοινοπραξία China South Power Grid - China Three Gorges, καθώς και η Guangzhou Power.

  Παράλληλα μεταξύ των εταιρειών που εκδήλωσαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον περιλαμβάνεται σημαντικός αριθμός fund, που επενδύουν μεταξύ άλλων σε υποδομές. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το KKR, η Blackrock, η Maquarie, η BCI, η CVC, το ιταλικό infastructure fund  F2I, η Oak Hill, το γαλλικό fund Ardian, και άλλοι.

  Στόχος της ΔΕΗ είναι να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, με την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, μέσα στο καλοκαίρι.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ