Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Φεβ-2021 17:08

  MLS: Δεν θα πληρώσει κουπόνια του ομολόγου ΜΛΣ02

  MLS: Δεν θα πληρώσει κουπόνια του ομολόγου ΜΛΣ02
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η MLS Πληροφορική συνεχίζει να αθετεί πληρωμές ομολόγων. Για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα δύο μηνών η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρώσει κουπόνια ομολόγων.

  Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε αναφορικά με το Πρόγραμμα Εταιρικού Ομολόγου ΜΛΣ02, πως λόγω των επιπτώσεων από τον COVID-19 στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες και οι οποίες έχουν επιδράσει στις ταμειακές της ροές, δεν θα προβεί στην πληρωμή των Κουπονιών ΜΛΣ02 (30-11-2020 και 26-02-2021). 

  Για άλλη μια φορά η MLS δηλώνει ότι θα έρθει σε διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους και τον εκπρόσωπο των ομολογιούχων BETA ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ. προς επίτευξη συμφωνίας. Ωστόσο, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκινήσει αυτές οι διαπραγματεύσεις.

  Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε ζητήσει από τον περασμένο Οκτώβριο την μετάθεση αποπληρωμής των κουπονιών του ΜΛΣ01 κατά τρεις μήνες και στη συνέχεια την αλλαγή της συχνότητας αποπληρωμής από κάθε τρεις μήνες σε κάθε έξι μήνες. Το ίδιο έχει ζητήσει και για το ομόλογο ΜΛΣ03, ύψους 6,7 εκατ. με την προθεσμία πληρωμής να εκπνέει στις 26 Ιανουαρίου, αλλά και για το ομόλογο ΜΛΣ02, ύψους 6 εκατ. ευρώ, τον περασμένο Νοέμβριο.

  Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας εδώ και καιρό. Τα προβλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2017 όταν οι πωλήσεις των προϊόντων είχαν καταστεί ζημιογόνες, ενώ η πορεία της πλατφόρμας MAIC δεν ήταν η αναμενόμενη. Η κατάσταση επιδεινώθηκε τον περασμένο Μάιο όταν έλεγχος που πραγματοποίησε η ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων) εντόπισε θέματα λογιστικών παρατυπιών που αφορούσαν την αποτύπωση των άυλων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Γεγονός, το οποίο οδήγησε στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής και των ομολογιών της εταιρείας με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

  Σημειώνεται, τέλος, ότι η διοίκηση της MLS έχει δεσμευτεί πως θα δημοσιεύσει τις αναθεωρημένες οικονομικές καταστάσεις του 2019 και στη συνέχεια τις αντίστοιχες εκθέσεις για το α’ εξάμηνο του 2020. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει εκπληρώσει αυτή την υποχρέωση. 

  Κ. Κετσ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ