Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Ιαν-2021 15:19

  MLS: Δεν θα πληρώσει και τα κουπόνια του ομολόγου ΜΛΣ03 6,7 εκατ. ευρώ

  MLS: Δεν θα πληρώσει και τα κουπόνια του ομολόγου ΜΛΣ03 6,7 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την μη πληρωμή των κουπονιών και του ομολόγου ΜΛΣ03, ονομαστικής αξίας 6,7 εκατ. ευρώ προανήγγειλε με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών η MLS. 

  "Η εταιρεία MLS Πληροφορική Α.Ε. ενημερώνει αναφορικά με το Πρόγραμμα Εταιρικού Ομολόγου ΜΛΣ03, πως λόγω των επιπτώσεων από τον COVID-19 στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες και οι οποίες έχουν επιδράσει στις ταμειακές της ροές, δεν θα προβεί στην πληρωμή των Κουπονιών ΜΛΣ03 (26.10.2020 & 25.01.2021). Η εταιρεία θα έρθει σε διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους και τον εκπρόσωπο των ομολογιούχων BETA ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ. προς επίτευξη συμφωνίας", σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

  Σημειώνεται πως στις 12 Ιανουαρίου η εταιρεία δεν πλήρωσε και τα κουπόνια του ομολόγου ΜΛΣ01, ονομαστικής αξίας 4 εκατ. ευρώ  αποδίδοντας για άλλη μια φορά την αθέτηση των πληρωμών στην πανδημία του κορονοϊού. 

  Παράγοντες της αγοράς θεωρούν την αθέτηση των πληρωμών ξεκάθαρο "πιστωτικό γεγονός”. Το πρόβλημα είναι ότι οι Γενικές Συνελεύσεις τον Ομολογιούχων που έχουν συγκληθεί τους τελευταίους μήνες δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν την απαρτία των ⅔ που απαιτείται για την καταγγελία ή την τροποποίηση των ομολογιακών προγραμμάτων που έχει ζητήσει η MLS.

  Πλέον την υπόθεση έχουν αναλάβει νομικοί σύμβουλοι των εκπροσώπων των ομολογιούχων, ενώ υπάρχουν και επαφές με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Μάλιστα ορισμένοι ομολογιούχοι έχουν προχωρήσει και σε μηνύσεις κατά του ιδρυτή και προέδρου της εταιρείας Ιωάννη Καματάκη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ