Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Ιαν-2021 07:45

  Τον Φεβρουάριο οι πλειστηριασμοί του Project Ektasis

  Τον Φεβρουάριο οι πλειστηριασμοί του Project Ektasis
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Πέννυς Κούτρα

  Μετά από πολλαπλές αναβολές, που αποδίδονται στα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, η διαγωνιστική διαδικασία για την εκποίηση των ακινήτων της εταιρείας Έκτασις τοποθετείται για το διάστημα μεταξύ 8- 11 Φεβρουαρίου 2021.

  Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα εκτελεστούν οι 15 ανεξάρτητοι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί για το ενεργητικό της εταιρείας, που παρά τις προσπάθειες εξυγίανσης βρίσκεται πλέον ενώπιον της εκποίησης  των περιουσιακών της στοιχείων, που έχουν αποτιμηθεί στα 110 εκατ.ευρώ.

  Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στη διαδικασία,  στο διάστημα από το Νοέμβριο του 2020 έως σήμερα ο χρόνος των αναβολών επέτρεψε στους ενδιαφερόμενους επενδυτές να πραγματοποιήσουν τους σχετικούς ελέγχους για το status quo των ακινήτων, καθώς στην αρχική πρόσκληση της ειδικής διαχείρισης (στην οποία είχε τεθεί η εταιρεία από το 2019), ξεκαθάριζε ότι τα ακίνητα πωλούνται και μεταβιβάζονται "όπως είναι και ευρίσκονται", καλώντας τους υποψηφίους να διενεργήσουν τους σχετικούς ελέγχους όσον αφορά το οικονομικό και νομικό καθεστώς κάθε ακινήτου. Υπενθυμίζεται δε ότι  σύμβουλος της ειδικής διαχείρισης και της όλης διαδικασίας είναι ο ελεγκτικός και συμβουλευτικός οίκος PwC.

  Στο πλαίσιο αυτό και στο οριζόμενο διάστημα, οι υποψήφιοι επενδυτές – που σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι σημαντικότερες εταιρείες της αγοράς εκμετάλλευσης και ανάπτυξης ακινήτων- καλούνται να "χτυπήσουν" τα ακίνητα της Ektasis.

  Η όλη διαδικασία αφορά σε ακίνητα σημαντικής αξίας, αν και η ανατάραξη της πανδημίας ενδέχεται να επηρεάσει το ύψος των προσφορών, δεδομένης της αλλαγής στρατηγικής στον κλάδο αξιοποίησης ακινήτων.

  Σε κάθε περίπτωση, ανάμεσα στα ακίνητα που εκποιούνται, βρίσκονται οικόπεδο 17.000 τ.μ. με ακίνητο (το παλαιό κτίριο της Kodak στο Μαρούσι), άλλο οικόπεδο 4.000 τ.μ.   στον κόμβο Καλυφτάκη στην Κάτω Κηφισιά, ημιτελές κτίσμα συνολικής επιφάνειας 7.800 τ.μ, όμορα οικόπεδα (4.800 τ.μ. και 3.700 τ.μ. αντίστοιχα με κτίσματα) στο Ηράκλειο, αλλά και ακίνητα στο Μαραθώνα, διαμερίσματα κ.α.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ