Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Ιαν-2021 07:40

  Τι περιλαμβάνει η ανανεωμένη σύμβαση Eurobank-Grivalia

  Τι περιλαμβάνει η ανανεωμένη σύμβαση Eurobank-Grivalia
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Πέννυς Κούτρα

  Διευρυμένο πλαίσιο παρεχόμενων υπηρεσιών προς την Eurobank περιλαμβάνει η ανανέωση της σύμβαση της τράπεζας με την Grivalia Management Corporation (ManCo) όσον αφορά τη διαχείριση ακινήτων.

  Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που ελήφθη τον περασμένο Αύγουστο μετά την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της Eurobank, υπογράφηκε τροποποίηση της από 17 Μαΐου 2019 συμφωνίας (Service Level Agreement/SLA) της τράπεζας με την Grivalia Management Company, η οποία ελέγχεται κατά 70% από τον κ. Γ.Χρυσικό.

  Η αναθεωρημένη σύμβαση, που τέθηκε σε ισχύ στις 31/08/2020 έχει διάρκεια έως το 2029 και προβλέπει  ότι η ManCo θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα ακίνητα της Eurobank (REOs, ιδιοχρησιμοποιούμενα, επενδυτικά) και θα παρέχει επιπρόσθετα συμβουλευτικές υπηρεσίες για ζητήματα ακίνητης περιουσίας εταιρειών, στις οποίες η Eurobank έχει ή πρόκειται να έχει μη ελέγχουσα συμμετοχή.

  Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη συμφωνία του 2019 η Eurobank απέκτησε το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Grivalia ΑΕΕΠ αξίας άνω του 1,1 δισ. ευρώ αλλά και συμμετοχή κατά 25% στην Grivalia Hospitality.

  Η τράπεζα μετά την παραπάνω προσθήκη κατέστη ιδιοκτήτης ενός χαρτοφυλακίου περίπου 6.000 ακινήτων με αξία που στις αρχές του 2020 υπολογιζόταν στα 2,1 δισ. ευρώ.

  Παράλληλα, ο οργανισμός έχει θέσει ως στόχο νέες επενδύσεις σε ακίνητα ύψους 500 εκατ.ευρώ έως το 2022,  οι οποίες αφορούν την ολοκλήρωση των αναπτύξεων που είχαν ξεκινήσει από την Grivalia, αλλά και νέες αγορές ακινήτων.

  Πέραν της παραπάνω τυπικής αναθεώρησης της σύμβασης μεταξύ των δύο μερών, τον Οκτώβριο του 2020, υπογράφηκε και η μίσθωση μέρους του ακινήτου  Green Plaza στο Μαρούσι (που ανήκε στην παλαιά Grivalia Properties και σήμερα περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο της Eurobank) από την σημερινή Grivalia Asset Management Company.

  Η μίσθωση εκτείνεται έως το 2029 και αφορά σε  συνολική επιφάνεια γραφειακών χώρων 1.070,66 τ.μ., 129,97 τ.μ αποθηκευτικών χώρων και 45 θέσεων στάθμευσης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ